Puslapiai

2017 m. rugsėjo 21 d., ketvirtadienis

Migdolinis varškės pyragas su slyvomis


Retai, bet būna, kad (1) pamatau receptą ir einu gaminti ir (2) perskaitau, kad tai pats pačiausias kažkas ir patikiu. Šį kartą nutiko abu dalykai - pamačiau ir kitą dieną išsikepiau. Kad tai pats pačiausias (slyvų) pyragas - man gal nelabai, bet kad skanus - 100 proc. Vienas minusas - skaniausias atšalęs, tad palaukti prieš kimbant į pyragą - reikės.




Taigi, mums reikės (23 cm skersmens atsegamai torto formai):
120 g sviesto, kambario temperatūros
120 g cukraus + 1 VŠ pabarstymui
3 kiaušinių, tryniai atskirti nuo baltymų
1 AŠ vanilės ekstrakto
2 VŠ su kaupu grietinės 
125 g maltų migdolų (aš migdolus susimaliau kavamale)
50 g miltų
200 g varškės (naudojau 9% riebumo, birią)
žiupsniuo druskos
400 g slyvų

Paruošimas:
  1. Kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos, išplakame iki standžių putų ir kol kas atidedame į šalį (čia tam, kad kai ateis laikas pabaigoje dėti išplaktus baltymus, nereikėtų prieš tai plauti mikserio šluotelių, mat plakant batymus, jos turi būti labai švarios, kad jie išsiplaktų tinkamai).
  2. Minkštą sviestą išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės. 
  3. Plakant po vieną įmušame kiaušinių trynius. 
  4. Įmaišome vanilės ekstraktą ir grietinę.
  5. Mediniu šaukštu įmaišome maltus migdolus, sijotus miltus ir varškę. Jei netingite, galite prieš tai varškę pertrinti. Aš, kaip matosi iš nuotraukos, tingėjau.
  6. Galiausiai atsargiai įmaišome standžiai išplaktus baltymus.
  7. Užmaišytą tešlčą sukrečiame į kepimo popieriumi ištiestą atsegamą torto formą. 
  8. Slyvas perpjauname per pusę, pašaliname kaulą, kiekvieną pusę padaliname į dar tris dalis (jei slyvos mažos, užteks padalinti per pusę).  Slyvų skilteles išdėliojame ant paruoštos tešlos, perpjautąja puse į viršų. 
  9. Pyrago viršų pabarstome šaukštu cukraus.
  10. kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių, kol pyrago paviršius bus gražiai auksinis.
  11. Pyragą atvėsiname formoje, įsitikiname, kad šonai atšokę nuo formos kraštų ir išimame iš formos.
Skanaus!




Šaltinis: Duok druskos





Prieš 1 metus: Ant laužo ruoštas plovas
Prieš 3 metus: Pica pusryčiams
Prieš 4 metus: Grikių kepsneliai
Prieš 5 metus: Cezario salotos
Prieš 6 metus: Karamelinis sūrio tortas
Prieš 7 metus: Medaus tortas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą