2015 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

Vyšninių pomidorų clafoutis


Taip, clafoutis iš tiesų yra desertas, kepamas su vyšniomis. Bet gi kodėl nepaišdykavus ir neišsikepus nesaldaus varianto, ir  ne su vyšniomis, o su vyšniniais pomidoriukais? :) 
Rezultatas iš orkaitės - skanus, labai sotus patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek ir lengviems pietums ar vakarienei. Aš išsikepusi iš pusės normos, šio patiekalo neįveikiau (atšalę likučiai taip pat buvo skanūs, beja). Iš esmės tai dar viena omleto orkaitėje versija: puri, drėgna. Turiu pasakyti, kad labai skani. "Pagrindą" būtų galima naudoti su įvairiais priedais - kumpiu, paprika ir t.t. 

Clafoutis tik atidarius orkaitę.

Taigi, mums reikės (trims alkaniems valgytojams):
300 g vyšninių pomidorų, pageidautina saldesnių
pluoštelio svogūnų laiškų
3 VŠ smulkintų petražolių lapelių
100 g čederio sūrio, tarkuoto. Neturėjau, keičiau Džiugu.
4 kiaušinių
3 VŠ grietinės
225 ml pieno
55 g miltų (~2 VŠ, kupini) miltų
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Kepimo indą (apie 20 cm skersmens) patepame sviestu ar aliejumi.
  2. Ant kepimo indo dugno tolygiai paskirstome pomidoriukus, smulkintus svogūnų laiškus ir petražoles.
  3. Tolygiai pabarstome pusę kiekio sūrio.
  4. Į dubenį pilame miltus ir po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
  5. Pilame grietinę ir pieną, gerai išplakame.
  6. Pagardiname druska ir pipirais.
  7. Plakinį pilame į kepimo indą.
  8. Viršų pabarstome likusiu sūriu.
  9. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių. Aš savo pusę porcijos kepiau apie 40 minučių. Stebime kepinį - kepame tol, kol vidurys sutvirtėja - clafoutis vis dar bus drėgnas, todėl nebus tvirtas, bet viduriukas neturi teliūskuoti. Jei sūris per daug skrunda - pridengiame folija.
  10. Iškepusį paliekame 5 minutėms truputį atvėsti ir tiekiame. 

Skanaus!


Šaltinis: Amuse your bouche


Prieš 2 metus: Keksas "Zebras"
Prieš 4 metus: Slyvų clafoutis
Prieš 5 metus: Bandelės su cinamonu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...