Sumuštiniai su kiaušiniu ir lašiša man priminė seną meilę rūkytai lašišai. Vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų apskritai yra makaronai su rūkytos lašišos ir cukinijų padažu. Tad prisiminusi senas meiles, susikonstravau sau pusryčius, kurie man buvo labai labai! Nieko įmantraus, bet skonio receptoriai tikrai nenusivils (jei tik mėgstate rūkytą lašišą).
Taigi, mums reikės (1 porcijai):
2 kiaušinių
~50 g šaltai rūkytos lašišos (aš naudojau lašišos gabalėlius salotoms)
2 VŠ pieno (tinka ir grietinėlė ir vanduo)
pipirų, krapų
Paruošimas:
- Lašišos gabalėlius lengvai pakepiname šlakelyje įkaitinto aliejaus.
- Kiaušinius gerai išplakame iki putų, įpilame pieno ir dar paplakame. papildomai druskos dėti nerekomenduoju - lašiša pati yra gana sūri.
- Išplaktus kiaušinius pilame ant apkepusios lašišos į keptuvę. Kepti reikia ant mažesnės temperatūros, kuo lėčiau kiaušiniai kepa, tuo mūsų kiaušinienė bus minkštesnė. O taip pat - kuo dažniau ir intensyviau maišysime plakinį keptuvėje, tuo kiaušinienė bus puresnė ir minkštesnė. Svarbui neperkepti, nes perkepus iš kiaušinių išsiskiria skystis. Pamenu, savo pirmuosius bandymus iškepti tokią kiaušinienę dar vaikystėje. Dabar suprantu, kodėl ji būdavo tokia pavadenijusi :)
- Iškepusią kiaušinienę pagardiname šviežiai maltais pipirais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą