Širšių lizdas

Gyvename ne tam, kad valgytume, o tam, kad valgytume skaniai! (Beata Nicholson)

Puslapiai

  • Pradinis puslapis
  • Apie miltus
  • Miestietės daržas

2014 m. birželio 18 d., trečiadienis

Braškiniai jogurtiniai ledai


Pastaraisiais metais jogurtiniai ledai tapo bais madingi. Aš dažniausiai atsilieku nuo mados per kelis metus, bet ne šiuo atveju - pirmuosius jogurtinius ledus pagaminau dar 2011 metais su vyšniomis. Šių braškinių ledų receptas ir nuotraukos iš praėjusių metų eksperimentų.... Kol prisiruošiau sutvarkyti nuotraukas, pasibaigė braškių sezionas - teko laukti naujo. Jogurtiniams ledams tą kartą nusprendžiau naudoti graikišką jogurtą. Išmąsčiau, kad jis turėtų būti geriau nei papastas, nes iš jo jau yra pašalinta nemaža dalis drėgmės, tad ir sušokti į vientisą ledo luitą šansų bus mažiau. Dar kažkur perskaičiau, kad medus neva neleidžia jogurtui kristalizuotis. Man abi šios teorijos praktikoje pasirodė labai jau abejotinos, nes šaldami ledai man visai neblogai kristalizavosi, bent kai juos išsitraukiau pirmam pamaišymui, o šaldant ilgiau sušalo į labai mielą ledo luitą...
Kaip ten bebūtų, šie ledai tikrai labai greitai ir lengvai pagaminami ir mažiau nuodėmingi nei klasikiniu būdu gaminti ledai (kad darbo mažiau, tai tikrai faktas) ar taip pat paprastai pagaminami braškiniai ledai su grietinėle.

Taigi, mums reikės:
~300 g graikiško jogurto
~360 g su cukrumi trintų braškių
medaus (pagal skonį. Vien tik medų dėti, jei braškės nesaldintos, rekomenduoju tik tikriems medaus gerbėjams - jis duoda savo gan stiprų prieskonį)
1/2 citrinos sulčių (šio ingrediento siūlau nepraleisti - citrinos sultys labai pabrėžia ir atgaivina braškių skonį)

Paruošimas:
  1. Jei braškės netrintos, jas blenderio pagalba sutriname, įpilame cukraus, citrinos sulčių ir medaus. Viską išsukame iki vientisos masės.
  2. Supilame jogurtą ir dar kartą išplakame.
  3. Pilame į indą, pirmaisuai dedame į šaldytuvą, kad atšaltų, o paskui į šaldiklį. Pagal pomėgius ir užimtumą, galima kas kelias valandas išsiimti ir pamaišyti, ledų struktūra bus švelnesnė ir bus maženi ledo kristalai. Po 3-4 valandų stingimo, ledus dar ne visai sustingusius galima patalpinti į plaktuvą ir gerai "prasukti", tekstūra bus daug švelnesnė.
  4. Prieš patiekiant rekomenduotina palaikyti ledus kambario temperatūroje, kad būtų minkštesni.
Skanaus!




P.S. šie ledai neabejotinai sveikesnė alternatyva parduotuviniams ar grietinėlės ledams. Mano vaikas ragaudamas net prisimerkia nuo rūgštelės (spėju pagailėjau saldumo), bet nepaisant to, sulaižo visą porciją ir vėl laužiasi į šaldiklį.

Parašė Vilma laikrodžiui išmušus 23:23
Siųsti el. paštu BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
Žymos: Braškės, Desertai, Jogurtas, Ledai, Medus, Vaikams, Vyšnios

2 komentarai:

  1. Baking Secrets2014 m. birželio 19 d. 00:57

    Kaip supratau ledo kristalų nepavyko išvengti? Aš ir gaminau braškinius ledus, maišiau, kas 15 min porą valandų, bet kristaliukų vis tiek yra. Kaži kaip jų išvengt

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma2014 m. birželio 19 d. 08:27

      Ne, nepavyko :) Bet kai pabūna keliolika minučių kambario temperatūroje - jie nesijaučia. Papasčiausias būdas turėti glotnius ledus - gaminti juos su ledų gaminimo aparatu. Be to, ko liesesni ledai, tuo daugiau ledo kristalų bus. kai gaminau ledus su kiaušiniais ir grietinėle - savo tekstūra nenusileido parduotuviniams :)

      Panaikinti
      Atsakymai
        Atsakyti
    2. Atsakyti
Pridėti komentarą
Įkelti daugiau...

Naujesnis pranešimas Senesnis pranešimas Pradinis puslapis
Peržiūrėti versiją mobiliesiems
Užsisakykite: Rašyti komentarus (Atom)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RASTI RECEPTĄ

Naujausi receptai

Skanu prisiminti

Kokosiniai sausainiai

Kategorijos

  • Antrieji patiekalai (227)
  • Ar žinote (12)
  • Atsargos žiemai (12)
  • Be mėsos (52)
  • Beatos receptai (28)
  • Desertai (69)
  • Dovanos iš virtuvės (12)
  • Garnyras (24)
  • Gėrimai (24)
  • Lengvai vakarienei (131)
  • Nesaldūs kepiniai (61)
  • Padažai (7)
  • Pasikartojantys (201)
  • Pietūs dėžutėje (40)
  • Pusryčiai (111)
  • Saldūs kepiniai (219)
  • Salotos (33)
  • Sriubos (28)
  • TOP'as (211)
  • Užkandžiai (87)
  • VMG (9)

Dar šis bei tas

  • Daržas balkone (5)
  • Dekupažas (1)
  • Pasidaryk pats (7)

Šią savaitę populiariausi

  • Varškiniai čirviniai blynai (vafliai)
  • Pievagrybių sriuba
  • Bananiniai keksiukai - nuostabieji!
  • Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
  • Kiaulienos išpjova, kepta orkaitėje

Dabar lankosi

 Svečių(-iai)

Širšių Lizdas Facebook'e

Širšių lizdas

Promote Your Page Too

Paaiškinimai

Aš - arbatinis šaukštelis
VŠ - valgomasis šaukštas
g - gramai
ml - mililitrai

puodelis = 236 ml

Receptų archyvas

  • ►  2024 (10)
    • ►  rugpjūčio (1)
    • ►  liepos (1)
    • ►  birželio (1)
    • ►  gegužės (1)
    • ►  balandžio (1)
    • ►  kovo (1)
    • ►  vasario (2)
    • ►  sausio (2)
  • ►  2023 (9)
    • ►  gruodžio (1)
    • ►  rugpjūčio (1)
    • ►  liepos (2)
    • ►  balandžio (1)
    • ►  kovo (1)
    • ►  vasario (2)
    • ►  sausio (1)
  • ►  2022 (18)
    • ►  gruodžio (1)
    • ►  lapkričio (2)
    • ►  spalio (2)
    • ►  rugsėjo (2)
    • ►  rugpjūčio (2)
    • ►  liepos (2)
    • ►  birželio (1)
    • ►  gegužės (1)
    • ►  balandžio (1)
    • ►  kovo (1)
    • ►  vasario (2)
    • ►  sausio (1)
  • ►  2021 (14)
    • ►  gruodžio (2)
    • ►  spalio (1)
    • ►  rugsėjo (1)
    • ►  rugpjūčio (2)
    • ►  liepos (1)
    • ►  gegužės (1)
    • ►  balandžio (1)
    • ►  kovo (1)
    • ►  vasario (1)
    • ►  sausio (3)
  • ►  2020 (23)
    • ►  gruodžio (2)
    • ►  spalio (1)
    • ►  rugsėjo (4)
    • ►  rugpjūčio (3)
    • ►  liepos (1)
    • ►  gegužės (2)
    • ►  balandžio (3)
    • ►  kovo (1)
    • ►  vasario (3)
    • ►  sausio (3)
  • ►  2019 (18)
    • ►  gruodžio (3)
    • ►  spalio (1)
    • ►  rugpjūčio (2)
    • ►  liepos (2)
    • ►  birželio (1)
    • ►  gegužės (1)
    • ►  balandžio (2)
    • ►  kovo (3)
    • ►  vasario (2)
    • ►  sausio (1)
  • ►  2018 (33)
    • ►  gruodžio (5)
    • ►  lapkričio (3)
    • ►  spalio (2)
    • ►  rugsėjo (3)
    • ►  rugpjūčio (3)
    • ►  liepos (2)
    • ►  birželio (3)
    • ►  gegužės (1)
    • ►  balandžio (2)
    • ►  kovo (4)
    • ►  vasario (2)
    • ►  sausio (3)
  • ►  2017 (41)
    • ►  gruodžio (3)
    • ►  lapkričio (4)
    • ►  spalio (4)
    • ►  rugsėjo (4)
    • ►  rugpjūčio (4)
    • ►  liepos (2)
    • ►  birželio (1)
    • ►  gegužės (5)
    • ►  balandžio (3)
    • ►  kovo (3)
    • ►  vasario (2)
    • ►  sausio (6)
  • ►  2016 (34)
    • ►  gruodžio (5)
    • ►  lapkričio (4)
    • ►  spalio (3)
    • ►  rugsėjo (3)
    • ►  rugpjūčio (2)
    • ►  balandžio (5)
    • ►  kovo (5)
    • ►  vasario (3)
    • ►  sausio (4)
  • ►  2015 (43)
    • ►  gruodžio (5)
    • ►  lapkričio (6)
    • ►  spalio (3)
    • ►  rugsėjo (6)
    • ►  rugpjūčio (1)
    • ►  liepos (3)
    • ►  gegužės (3)
    • ►  balandžio (2)
    • ►  kovo (3)
    • ►  vasario (6)
    • ►  sausio (5)
  • ▼  2014 (38)
    • ►  lapkričio (4)
    • ►  spalio (1)
    • ►  rugsėjo (7)
    • ►  rugpjūčio (2)
    • ►  liepos (5)
    • ▼  birželio (2)
      • Braškiniai grietinėlės ledai
      • Braškiniai jogurtiniai ledai
    • ►  gegužės (2)
    • ►  balandžio (3)
    • ►  kovo (1)
    • ►  vasario (7)
    • ►  sausio (4)
  • ►  2013 (92)
    • ►  gruodžio (4)
    • ►  lapkričio (7)
    • ►  spalio (7)
    • ►  rugsėjo (7)
    • ►  rugpjūčio (6)
    • ►  liepos (13)
    • ►  birželio (10)
    • ►  gegužės (9)
    • ►  balandžio (3)
    • ►  kovo (10)
    • ►  vasario (9)
    • ►  sausio (7)
  • ►  2012 (102)
    • ►  gruodžio (7)
    • ►  lapkričio (10)
    • ►  spalio (7)
    • ►  rugsėjo (13)
    • ►  rugpjūčio (9)
    • ►  liepos (2)
    • ►  birželio (2)
    • ►  gegužės (6)
    • ►  balandžio (6)
    • ►  kovo (4)
    • ►  vasario (16)
    • ►  sausio (20)
  • ►  2011 (216)
    • ►  gruodžio (14)
    • ►  lapkričio (18)
    • ►  spalio (18)
    • ►  rugsėjo (29)
    • ►  rugpjūčio (22)
    • ►  liepos (27)
    • ►  birželio (3)
    • ►  gegužės (35)
    • ►  kovo (24)
    • ►  vasario (14)
    • ►  sausio (12)
  • ►  2010 (68)
    • ►  gruodžio (10)
    • ►  lapkričio (9)
    • ►  spalio (10)
    • ►  rugsėjo (8)
    • ►  rugpjūčio (5)
    • ►  liepos (3)
    • ►  birželio (11)
    • ►  gegužės (7)
    • ►  balandžio (5)

Žymos

Abrikosai (1) Aguonos (7) Agurkai (2) Ananasas (1) Ant laužo (1) Antiena (1) Antrieji patiekalai (227) Apelsinas (15) Apkepai (14) Aptepai ir užtepai (16) Ar žinote (12) Atsargos žiemai (12) Augalai (1) Avietės (12) Avinžirniai (5) Avižiniai miltai (4) Avokadas (9) Baklažanas (9) Baltymai (4) Bananai (26) Bandelės (17) Be mėsos (52) Beatos receptai (28) Blynai (68) Bolivinė balanda (2) Braškės (27) Briuselio kopūstai (1) Brokoliai (8) Bulvės (22) Burokėliai (7) Cukinija (31) Daržas balkone (5) Daržovės (8) Dekupažas (1) Desertai (69) Dovanos (2) Dovanos iš virtuvės (12) Duona (29) Duonkepė (13) Feta (16) Garnyras (24) Gėlės (1) Gėrimai (24) Graikiškas jogurtas (3) Grybai (24) Grietinėlė (101) Grikiai (2) Grilis (2) Haloumi sūris (2) Imbieras (2) Iškyloms (10) Jautiena (13) Jogurtas (41) Jūros gėrybės (3) Kalafioras (5) Kalakutiena (21) Kaliaropė (1) Kefyras (22) Keksai ir keksiukai (45) Kepenėlės (2) Kiauliena (31) Kita (8) Kokosas (5) Kokosų pienas (3) Kombucha (1) Kopūstas (3) Košė (4) Krevetės (8) Kriaušės (11) Kūčios ir Kalėdos (30) Kukurūzai (3) Lašiša (23) Lavašas (1) Ledai (12) Lengvai vakarienei (131) Lęšiai (2) Makaronai (34) Malta mėsa (43) Mascarpone (17) Medus (18) Mėlynės (8) Mieliniai kepiniai (62) Migdolai (2) Migdolų miltai (3) Moliūgas (36) Mozzarella (23) Nesaldūs kepiniai (61) Obuoliai (51) Omletas (2) Padažai (7) Pagardai (1) Paprika (5) Pasidaryk pats (7) Pasikartojantys (201) Paukštiena (52) Pelėsinis sūris (9) Philadelphia (9) Pietūs dėžutėje (40) Pilno grūdo miltai (4) Pyragai ir pyragėliai (116) Pomidorai (29) Porai (6) Prieskoniai (3) Pupelės (1) Pusryčiai (111) Rabarbarai (3) Rankdarbiai (4) Ricotta (17) Riešutai (48) Ryžiai (6) Rududu (5) Ruginiai miltai (7) Saldainiai (1) Saldūs kepiniai (219) Salieras (7) Salotos (33) Sausainiai (29) Savaitgalio pietums (20) Serbentai (3) Silkė (1) Slyvos (12) Sluoksniuota tešla (25) Smidrai (6) Sourdough (2) Spanguolės (16) Sriubos (28) Šilauogės (2) Šokoladas (54) Šonkauliai (2) Šparaginės pupelės (5) Špinatai (11) Šventės (8) TOP'as (211) Tortai (33) Troškiniai (22) Tunas (11) Užkandžiai (87) Vafliai (9) Vaikams (18) Varškė (62) Velykos (7) Viename puode (11) Vieno kąsnio (2) Vyšnios (15) Vištiena (67) VMG (9) Želė (10) Žemės riešutų sviestas (1) Žirneliai (5) Žuvis (22)

Kam įdomu:

Apie mane

Mano nuotrauka
Kaunas, Lithuania
Rodyti visą mano profilį

Man galite parašyti adresu

shirshiulizdas@gmail.com

Lankytojai

free counters

Interneto puslapio peržiūrų skaičius

Tema „Paprastas“. Teikia „Blogger“.