2014 m. birželio 18 d., trečiadienis

Braškiniai grietinėlės ledai


Dar vienas dar praėjusiais metais išbandytas, bet pasimetęs braškinių ledų receptas šalia braškių šerbeto (jo receptas dar užstrigęs eilėje) ir šaldyto braškinių jogurto ledų. Super paprastas! Bet labai skanus - mano šeima juos labai skaniai sunaikino.

Taigi, mums reikės:
200 g plakamosios grietinėlės
200 g trintų su cukrumi braškių (arba šviežių braškių ir cukraus pagal skonį)
1/2 nedidelės citrinos sulčių

Paruošimas:
  1. Jei braškės netrintos, jas sutriname blenderiu kartu su cukrumi bei citrinos sultimis. Jei nesibaidote leduose braškių gabalėlių (mano šeimynykščiai baidosi), braškes pirmiausia galite sutrinti su bulvių trintuve, pusę atsidėti ir įmaišyti pabaigoje, o kitą pusę - sutrinti su blenderiu.
  2. Išplakame grietinėlę iki standžių putų, supilame braškes ir plakame, kol viskas tolygiai išsimaišys.
  3. Dedame į šaldiklį kol visiškai sustings (apie 4 val.)
Skanaus!


4 komentarai:

  1. Labai dailiai atrodo. Ir spalva tokia ryški!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išbandžiau, puikūs:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o, kaip smagu :) aš savaitgalį išbandžiau dar vieną per 5 minutes pagaminamą ledų receptuką, nuo kurio mano šeimyna net alpo iš skanumo. Pasistengsiu įdėti dar šiam braškių sezonui :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...