Puslapiai

2013 m. liepos 25 d., ketvirtadienis

Varškės apkepas-pyragas su pudingu


Dar vienas Aguonėlės receptas, išbandytas ne vienos tinklaraštininkės.
Šio kepinio man liežuvis neapsiverčia vadinti varškės apkepu, nes jis pats tikriausias pyragas. Pritaikius jam sausaininį pagrindą, niekas net nesiginčytų, kad valgo pyragą. Pasakoti apie šį apkepą-pyragą net nėra ką - minkštas, labai purus ir kvapnus nuo pudingo. Skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Šaltas man gal net skanesnis - kaip pyragas, karštas - kaip apkepas. 

Taigi, mums reikės:
500 g varškės
100 g cukraus
3 kiaušinių
1 pakelio vanilinio pudingo (naudojau dr.Oetker)
200 ml pieno
žiupsnio druskos

Paruošimas:
  1. Visus apkepui skirtus produktus sumaišome iki vienalytės masės. Aš darbavausi su blenderiu, kad masė būtų kuo tolygesnė.
  2. Gautą tešlą, kuri bus gana skysta, pilame į kepimo formą. Aš naudojau 22 cm skersmens atsegamą torto formą, kurios dugną ištiesiau kepimo popieriumi, o šonus patepiau sviestu.
  3. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol masė bus tvirta, o sujudinus kepimo formą apkepo viduriukas nebebanguos.
  4. Išėmus iš orkaitės leidžiame atvėsti ir tiekiame su mėgiama uogiene.

Skanaus!



Šaltinis: Aguonėlės blog'as

1 komentaras: