Fantastika! Tikrai. Taip paprasta, o rezultatas toks pribloškiantis (aišku, jei mėgstate mėlyną pelėsinį sūrį). Aš net nemoku apsakyti, KAIP mums buvo skanu! Mums labai patiko. Sūrio aštrumas labai derėjo su švelnia grietinėle ir saldžiu svogūnu. Kas man dar labai patiko - vakarienę užtruko pagaminti tiek, kiek reikia laiko išvirti makaronams. Tobula tiesiog. To-bu-la!
Receptu pasidalino draugė, už ką jai labai ačiū!
Taigi, mums reikės (~2 porcijoms):
produktų kiekiai apytiksliai
1 VŠ ghee sviesto
1 svogūno (sakyčiau vidutiniškai didelio)
100g mėlyno pelėsinio sūrio
~150-200 ml liesos grietinėlės
druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas:
- Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakelio.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname smulkintą svogūną.
- Kai svogūnai taps aukso spalvos, įtrupiname pelėsinį sūrį.
- Sūriui išsilydžius, supilame grietinėlę, išmaišome ir pakaitiname kol užvirs.
- Paragaujame, jei trūksta druskos - beriame jos. Pagardiname pipirais.
- Dabar galima įvairiai - padažą pilti makaronų, ar makaronus suberti į keptuvę, ir išmaišyti.
Skanaus!
P.S. Foto labai jau nekokios, nes labai skubėjau ir vėlavau. Bet patiekalas tikrai super - labai rekomenduoju!
P.P.S. (2012 11 28) Gaminau šį patiekalą jau ne kartą ir ne du, nes super paprasta, super greita ir fantastiškai skanu. Bet kartą gaminau jį su Vilkyškių "Memel Blue" sūriu, kuris patiekalui suteikė labai stiprų kartų poskonį. Gerai, kad taip nutiko ne pirmą kartą - būčiau labai nusivylusi ir neatradusi šio puikaus skonio.
Nai nai kaip čia skaniai tu! Aš mėgstu pati tokius, ypač prie kokio steiko panašus padažas tikras gėris ♥
AtsakytiPanaikintiO reikės išbandyti ir prie steiko, ačiū už pasufleravimą! Šitas reikalas tai man gero pusmečio atradimas tai mažiausiai, nes dar dabar mėgaujuosi prisiminusi skonį :)
PanaikintiKai isbandziau si recepta, tai jis tapo nr.1 musu virtuvej. Tada ji padarem dar nr.1 ir tevu virtuvej, ir draugams recepta apdalinau :) dabar tik ka keiciam, tai vis surius su melynuoju pelesiu bandom vis kitokius. Ir kaskart lapnojam pilnas lekstes, net ausytes linksta-super!
AtsakytiPanaikintiPažįstama situacija :) Pas mus šis patiekalas irgi topuose, ir visiems aplinkui apie jį pasakoju :) Labai smagu, kad ir Jums patiko :)
PanaikintiO svogūnai ar labai jaučiasi? Aš labai nemėgstu svogūnų ir kur nesu įsitikinus, kad jie visiškai susitroškins ir nebesijaus niekur nededu.
AtsakytiPanaikintiMes kai juos mėgstame, tai mums jie dera, bet Jūs galite drąsiai jų nedėti.
Panaikinti