Taigi, mums reikės:
Varškėčiams:
400 g varškės
2,5-3 VŠ cukraus
1 kiaušinio
1 kiaušinio baltymo
žiupsnelio druskos
1/2 AŠ vanilinio cukraus
90 g miltų
Įdarui:
1 kiaušinio trynio
100g grietinės
2 VŠ cukraus
žiupsnio cinamono
Paruošimas:
- Varškę ištriname su visais varškėčiams skirtais produktais, išskyrus miltais.
- Į varškės masę įmaišome miltus ir gerai išmaišome. Miltų nepadauginame, dedame tik tiek, kad šlapiomis rankomis būtų galima galima formuoti tešlą.
- Pasiruošiame keksiukų formeles. Jei naudojame ne silikonines, patepame sviestu arba aliejumi. Silikoninių tepti niekuo nereikia.
- Šlapiomis rankomis suformuojame 12 rutuliukų, kuriuos suplojame į blynelius ir įklojame į keksiukų formeles.
- Įdarui skirtus produktus lengvai išplakame ir išpilstome į dubenėlius.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Aš kitą kartą kepčiau 190 laipsnių temperatūroje arba trumpiau, nes manieji varškėčiai per daug apskrudo, o aš to nepastebėjau laiku.
Šaltinis: Gyvenimas yra smulkmenos
puikus receptas! Paprasta pagaminti ir tikrai laabai skanu! manau kad dabar varsketukus gaminsiu daziau:)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko! Gaila, mano vyrai ne itin palankiai įvertino, nors man laaabai patiko :)
AtsakytiPanaikinti