Prancūziški skrebučiai yra vienas mėgiamiausių pusryčių variantų dar nuo vaikystės. Nieko nuostabaus, juk jie gali atsoti ir desertą. Pamačiau per TV, kaip juos gamina Beata ir pagalvojau, kad seniai save lepinau tokiais pusryčiais. Anksčiau cukrų ir cinamoną barstydavau ant iškepusio skrebučio, o dabar - kepimo eigoje. Labai patiko toks skrebučių variantas - cukrus karamelizuojasi ir sudaro traškią saldžią plutelę. Aš cukraus bėriau "iš akies" ir pagailėdama, tai manieji skrebučiai nebuvo labai saldūs, bet man pats tas. Mano didžiam nustebimui buvau apvalgyta savo mažojo šefuko. Nemaniau, kad jam jie patiks. Bet patiko :)
Taigi, mums reikės:
2 riekelių batono (geriau padžiūvusio)
1 kiaušinio
~50 ml pieno
cukraus
žiupsnelio druskos
Apibarstymui:
~1 VŠcukraus (naudojau rudą cukrų)
~1/2 AŠ cinamono
sviesto ir šlakelio aliejaus kepimui
Paruošimas:
- Kiaušinį išplakame su žiupsneliu druskos, trupučiu cukraus. Supilame pieną ir vėl papalakame. Turime gauti vientisą plakinį.
- Merkiame batono riekeles į plakinį. Duona turi gerai permirkti, bet neištižti.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą ir įpilame šlakelį aliejaus (kad sviestas nedegtų).
- Dedame išmirkusias riekeles į keptuvę, apkepame ant nedidelės ugnies vieną pusę ir apverčiame.
- Ant viršaus apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
- Kai antroji pusė apkepa, verčiame skrebutį, ir barstome cinamono ir cukraus mišiniu. Truputį pakepame, kad cukrus išsilydytų , apverčiame, dar palaukiame, kad ir kitos pusės cukrus išsilydytų ir imame iš keptuvės.
Nuostabi svetainė ! Taip ir toliau ! :)))
AtsakytiPanaikintiTokie žodžiai man kaip medus :) Ačiū!
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanu. Visada kepu!
AtsakytiPanaikinti