2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Blynai su mascarpone's sūriu



Iš tikro, tai šie blynai turėjo būti tiramisu... bet turbūt nėra ko tiramisu daryti per Užgavėnes, pats likimas patvarko taip, kad būtų blynai. Kai jau į išplaktus trynius ketinau dėti mascarpone's sūrį paaiškėjo, kad jis ilgoje kelionėje namo savaitgalį buvo sušalęs ir dabar yra lengvai grūdėtas. Aš optimistiškai dar tikėjausi situaciją ištaisyti kantriai darbuojantis mikseriu, bet niekas nepasikeitė, ir to pasėkoje tiramisu virto blynais. Labai skaniais blynais. Fantastiškais! Labai minkšti ir purūs. Ne tokie, kaip būna tiesiog nuo kepimo miltelių, o švelniai ir lengvai. Sunku nupasakoti, o ir išbandyti geriau vieną kartą, nei 10 kartų išgirsti :) Originaliame recepte tai buvo blynai su ricotta sūriu. Neabejoju, kad lygiai taip pat skanu, tik pigiau ;) Taigi, pabandyti labai rekomenduoju!

Taigi, mums reikės:
2 kiaušinių
2-3 VŠ cukraus
1/4 AŠ druskos
250 g mascarpone's ar ricottos sūrio
140 g (200 ml) miltų
2 AŠ kepimo miltelių (nubrauktų)
120 ml pieno
vanilinio cukraus

Paruošimas:
  1. Viename dubenyje persijojame miltus ir sumaišome su kepimo milteliais.
  2. Kitame dubenyje kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Aš kadangi jau buvau atskyrusi trynius, tai taip ir palikau, baltymus iki standžių putų išplakiau atskirai.
  3. Įplakame mascarponę ir pieną.
  4. Į plakinį įmaišome miltus. Nepermaišome.
  5. Atsargiai įmaišome iki standžių putų išplaktus baltymus.
  6. Kepame įkaitintoje keptuvėje. Aš kepiau be riebalų, jų pakako ir nuo mascarponės. Kadangi aš kepiau iš dvigubos normos, kad būtų greičiau, lygiagrečiai kepiau ir elektrinėje čirvinėje keptuvėje - irgi buvo super!
Skanaus!





Šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje

7 komentarai:

  1. Liau liau liau :) kaip smagu kaip smagu!

    Pa-va-sa-ris! Jau ryt! :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pavasaris jau ir šiandien buvo, kaip ir - saulutė žeme ritinėjosi :) Laukiu nesulaukiu, kada bus tikras pavasaris. O už blynus - Ačiū! ;)

      Panaikinti
  2. Dedu i norimu ismeginti receptu favoritus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ar tiktu jogurtas vietoj mascarpones. turiu daug su besibaigianciu galiojimu ir nosiu cirviniu su juo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jogurtas gerokai skiriasi nuo mascarponės. Jogurtą geriau panaudokite šiems blynams http://shirshiulizdas.blogspot.com/2012/05/pusti-blynai-su-kefyru.html

    AtsakytiPanaikinti
  5. Visi blynai skanus, bet sitie tai kazkas tokio nerealaus! Aciu!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...