2012 m. gegužės 12 d., šeštadienis

Ricotta sūrio blynai


Receptas iš praeities :) Kažkada užsipirkau naujo, įvedamo į rinką, taigi su nuolaida, produkto - Vilkyškių "Varškė kepiniams", rikota sūris. Kurio beja, neberandu. Gaila, nes patiko. Išbandžiau ir blynų receptą, pateiktą ant pakuotės. Labai patiko! Blynai tokie lengvai varškiniai, labai minkšti, purūs. Superiniai! Manyčiau, kad panašus rezultatas turėtų būti ir su pertrinta varške....

Taigi, mums reikės:
2 kiaušinių
5 VŠ cukraus
vanilinio cukraus
druskos
400 g Vilkyškių "Varškės kepiniams", rikotos sūrio
120 g miltų

Paruošimas:
  1. Baltymus atskiriame nuo trynių.
  2. Miltus persijojame.
  3. Visus produktus, išskyrus baltymus gerai išmaišome/išplakame iki vientisos masės.
  4. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į išplaktą masę.
  5. Kepame keptuvėje, įkaitintame aliejuje.
Skanaus!

3 komentarai:

  1. siandien kepiau identiskus blynus pusruciams; telepatines biosroves veikia, ne kitaip; labai labai grazios nuotraukos!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komplimentą, man labai malonu ir gera tokio susilaukti, ypač, kai pati taip savo nuotraukų nevertinu :)
      O srovės tikrai matyt stiprios nusidreikė - smagu! :)

      Panaikinti
  2. Geri blynai. Vieninteliai be kepimo milteliu. To daikto karšto valgyti gi negalima :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...