Labai skanus pyragas! Nerealus! Iki šiol mano keptų ir ragautų sūrio pyragų - pats skaniausias (jaučiuosi nusirašinėjanti nuo Aguonėlės)! Tikrai vertas pabandyti! Aš jį kepiau prieš einant į svečius. Nusivežiau dar šiltą. Kai atėjo laikas jį ragauti, jau buvo atvėsęs. Buvo labai skanu, o kai pastovėjo šaldytuve - tada jau buvo labai labai skanu! Taigi, mano patarimas iškepti iš anksto ir palaikyti šaldytuve. Antrą kartą jį kepiau neštis į darbą, sugrįžimo po ilgų atostogų proga. Visas kolektyvas labai išgyrė, o ir šiaip smagu buvo stebėti veidus, kai atsikanda ir veidą nušviečia palaima ir pasigirsta tarpusavyje murmesys, kaip skanu, o vėliau prašymas pasidalinti receptu :) Labai stipriai rekomenduoju išbandyti šį receptą!
Taigi, mums reikės (22 cm skersmens torto formai, skliaustuose pateikti kiekiai - 26 cm skermens torto formai arba stačiakampei 20x27 cm kepimo formai):
Pagrindui:
45 g (65 g) šalto sviesto
130 g (180 g) miltų
45 g (65 g) cukraus
2 (nubrauktų) AŠ kepimo miltelių (26 cm formai reikėjo 9 g, aš dėjau 2 AŠ su kaupu, nes pagal svarstykles turbūt būtų reikėję ir visus tris sudėti, bet man pasirodė per daug)
45 g (65 g) šalto sviesto
130 g (180 g) miltų
45 g (65 g) cukraus
2 (nubrauktų) AŠ kepimo miltelių (26 cm formai reikėjo 9 g, aš dėjau 2 AŠ su kaupu, nes pagal svarstykles turbūt būtų reikėję ir visus tris sudėti, bet man pasirodė per daug)
žiupsnelio druskos
1 mažo (1 normalaus) kiaušinio
Įdarui:
3 mažų kiaušinių (3 didelių arba 4 mažų kiaušinių)
110 g (150 g) cukraus
7 g (10 g) vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
1 pakelio vanilinio pudingo, naudojau dr.Oetker, abu kartus pyliau visą
360 g (500 g) varškės (pirmą kartą naudojau Vilkyškių varškę kepiniams, rikota, o antrą kartą - President varškę)
250 g (350 g) pieno
80 g (110 g) aliejaus
Paruošimas:
1 mažo (1 normalaus) kiaušinio
Įdarui:
3 mažų kiaušinių (3 didelių arba 4 mažų kiaušinių)
110 g (150 g) cukraus
7 g (10 g) vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
1 pakelio vanilinio pudingo, naudojau dr.Oetker, abu kartus pyliau visą
360 g (500 g) varškės (pirmą kartą naudojau Vilkyškių varškę kepiniams, rikota, o antrą kartą - President varškę)
250 g (350 g) pieno
80 g (110 g) aliejaus
Paruošimas:
- Pagrindui skirtus miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais bei druska.
- Sviestą supjaustome gabaliukais, beriame miltus ir dviejų peilių pagalba, energingai darbuojantis susmulkiname viską iki smulkių trupinukų. Kombainas čia labai praverstų.
- Suberiame cukrų, išmaišome.
- Įmušame kiaušinį ir greitai suminkome tešlą.
- Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepame sviestu. Kai kepiau stačiakampėje kepimo formoje, ją visą išklojau kepimo popieriumi.
- Gauta tešla išklojame kepimo formos dugną ir šiek tiek šonus. Dedame į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą.
- Įdarui skirtus kiaušinius gerai išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
- Įplakame pudingo miltelius ir varškę. Jei varškė paprasta, ją reikėtų pertrinti, kad neliktų gumulėlių.
- Supilame aliejų ir pieną ir gerai išplakame. Masė gausis gana skysta, taip ir turi būti.
- Kepame iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, ant antros nuo apačios lentynos 45 minutes. Vėliau perkeliame per vieną aukštą aukščiau ir kepame dar 15 minučių. Jei pradeda per daug ruduoti - pridengiame folijos lapu.
- Puošiame arba nepuošiame pagal poreikį. Pirmasis kartas, kaip matosi nuotraukose buvo nepuoštas. Kolegoms į darbą neštą pyragą puošiau ištirpinusi šokoladą ir be tvarkos visaip jį apšlaksčiau, o viršų papuošiau migdolų plokštelėmis.
Skanaus!
Šaltinis: Aguonėlės blog'as
Suintrigavai:)
AtsakytiPanaikintiĮ nuotraukas pažiūrėjus atrodo labai skanus...
Galima gabalėlį?
Mielai pavaišinčiau, bet deja, deja...jis tik parūksta ir dingsta iš karto :)
PanaikintiMm, labai skaniai atrodo, turbūt susigundysiu ir pati bandysiu pagaminti artimiausiu metu. :)
AtsakytiPanaikintiVerta, verta! :) Kai kuriems ragavusiems tai pats pačiausias pyragas ever :)
PanaikintiAciu uz recepta, isbandziau, skanu. Bet asmeniskai man standartinis pyragas su philadelphia skanesnis :)
AtsakytiPanaikinti:) būtų smagu, jei pasidalintumėt receptu, o kas žino, gal ir man jis patiks labiau :) Nors man sūrpyragiai šiaip nėra patys pačiausi pyragai :) Bet kas ten žino :)
Panaikinti