Prieš gerus metus pas mamą vartydama receptų žurnalus atradau įdomų naminio likerio receptą. Užfiksavau idėją, tik neužfiksavau tikslių kiekių. Nepaisant to, šios idėjos stengiausi nepamiršti iki pat pirmųjų braškių, na o paskui jau viskas ėjosi lengvai. Sunkiausia buvo išlaukti rezultato. Bet kai paragavau, tai labai nuliūdau, kad tiek mažai pasidariau. Labai skanus gėrimėlis! Aš alkoholio beveik nevartoju, o jei ir paragauju tai labai nedaug, taigi man stiprumo pakako. Labai kvapnus, lengvas gėrimas.Nuo vienos taurelės man pakankamai apsisuko galva :) Taigi, jau laukiu pirmųjų braškių :)
Taigi, mums reikės:
100 g braškių
2 VŠ cukraus
50 ml romo
50 ml degtinės
200 g raudonųjų serbentų
5 VŠ cukraus
75 ml degtinės
75 ml romo
Toliau dėjau vaisius ir uogas, bet jau nebesvėriau ir nematavau. Dar vakarėlyje dalyvavo:
juodieji serbentai
vyšnios
kriaušės
slyvos
abrikosai
kas kartą sluoksniuojant vaisius ar uogas, jas užpildavau cukrumi (iš akies) ir degtine bei romu (iš butelio :D t.y. irgi iš akies)
Paruošimas:
- Uogas ar vaisius nuplauname ir nusausiname.
- Vaisius supjaustome riekelėmis. Vyšnias dėjau su kauliukais, slyvoms kauliukus pašalinau.
- Į švarų stiklainį pilame uogų ar vaisių, sluoksnį cukraus, ant viršaus degtinės ir romo.
- Stiklainį sandariai uždarome ir dedame į tamsią vietelę.
- Po paskutinio papildymo užpiltinę paliekame tamsiai ir vėsiai pastovėti ne mažiau trims mėnesiams. Tai kaip tik maždaug apie Kalėdas ir traukiame iš sandėliuko.
- Likerį perkošiame per kelis sluoksnius merlės ar stiprų popierinį rankšluostį ir išpilstome į butelius.
- Uogas galima ir suvalgyti (labai skanios vyšnios).
Į sveikatą!
dabar kramsnoju sūrpyragį ir žinai mielai pasivaišinčiau tokia čierkele ;) pagal sudedamąias dalis sprendžiu jog čia yra GĖRIS!!!!!! Bet kaip tu tiek mažai gali darytis? aš tai iškart 1 litrą degtinės pilu :DD
AtsakytiPanaikintiOoo aš irgi dariaus panašų šventėms, pagal Aguonėlės receptuką su juodaisiais serbentais, tai mmm...gurkšnojom vis ir gurkšnojom :) gėris totalus :) Taviškis tai išviso įspūdingos sudėties, reiks išbandyti vasarėlę :)
AtsakytiPanaikintiAguonėle - gėris tai tikrai :) Kvapnumas ir skonio turtingumas nenusakomas :) O kiekis tai man gavosi teoriškai nemažas - viską nukošus apie 1,5 litro :) Tik, kad labai jau skanus, tai praktiškai per mažai :D
AtsakytiPanaikintiRedut - verta užsidėti priminimą, kai jau atsiras braškės ir rezervuot didesnį stiklainį (arba du) :D
Nu bet kaip tu ta pusantro litro sudarei...skaitau, mastau ir vistiek nesuvokiu...
AtsakytiPanaikinti50 ml romo + 50 ml degtines + 75 ml romo+ 75 ml degtines= 250 ml alkoholio. O is kur kitas skystis susidaro? delto as ir stebiuos, kaip tu tiek mazai dareis :))
Labai taikli pastaba, vienok :) kad dėjau uogas parašiau, o kad pyliau kas kartą romo ir degtinėlas, tai nea :) Ačiū už pastabumą! :)
AtsakytiPanaikinti