Šis pyragas buvo mūsų lengva vakarienė. Skanus. Su baltu vynu net labai :) Mums gal kiek trūko gaivos, tarkim paprikos būtų labai tikę. Bet lengvai vakarienei ar užkandžiams labai gardu. Kitą dieną pusryčiams aš jį labai skaniai pabaigiau ir gaivos nepasigedau :D Buvo labai gerai.
Taigi mums reikės:
500 g (lakštas) mielinės sluoksniuotos tešlos (naudojau bemielę)
300 g fermentinio sūrio
300 g karštai rūkyto kiaulienos kumpio
3 porų
0,5 AŠ kario
druskos
aliejaus kepimui
Paruošimas:
- Nepamirštame išsiimti tešlos iš anksto iš šaldiklio! Aš pamiršau, tai teko vakarienės luktelti...
- Kumpį supjaustome kubeliais ir apkepiname su trupučiu aliejaus. Pagardiname kariu.
- Porus supjaustome žiedais, pakepiname su trupučiualiejaus ir padruskiname.
- Tešlą tiesiame į skardą ištiestą kepimo popieriumi. Ant viršaus barstome porus, kumpį, taqrkuotą sūrį.
- Užlenkiame tešlos kraštus. Aš nelenkiau o prieš dedant įdarą su peiliu apipjoviau kraštelį. Nuo krašto maždau 1,5 cm neįpjaunant iki galo. Įdaro ant to krašto neberiame. Tada kepant tas kraštas gražiai pakyla.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Skanaus!
Šaltinis: Nesaldūs pyragai ir pyragėliai
Mmmm atrodo puikiai, duokš gabalėlį vakarienei, m? :)
AtsakytiPanaikintiOoooo aš tai mielai...bet jo jau nė kvapo, a nei trupinio nelikę... :)
AtsakytiPanaikinti