Labai paprastas ir nepaprastai skanus patiekalas. Labai labai skanus.
Taigi, mums reikės:
1 kg kiaulienos (labiausiai tinka sprandinė)
1 didelė svogūno galvutės
3-4 česnako skiltelės
1 VŠ cukraus
3 VŠ aliejaus
2-3 lauro lapelių
1 AŠ druskos
1/2 AŠ maltų juodųjų pipirų
5-6 VŠ sojos padažo
2-3 VŠ citrinos sulčių
Procesas:
- Mėsą supjaustome stambiai (kaip šašlykui).
- Svogūnus supjaustome psužiedžiais, susmulkiname česnakus.
- Sojos padažą sumaišome su cukrumi, druska, pipirais, citrinos sultimis, sutrupintais laurų lapeliais, aliejumi, svogūnais ir česnakais.
- Marinatą užpilame ant mėsos. Gerai išmaišome. Paliekame 30-40 min. pasimarinuoti.
- Kepame mėsą su visu marinatu iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje neuždengtame inde, kol mėsa bus minkšta - apie 40-60 minučių.
Šaltinis: Sonatinos receptai
Kiek maždaug laiko kepa mėsytė?
AtsakytiPanaikintiPapildžiau receptą :) Ačiū už taiklų klausimą :)
Panaikintiar nesudega per tiek laiko neuzdengta??
AtsakytiPanaikintikaip matosi foto, kampukai gal kiek paskrudo ir per daug, bet tikrai nesudegė :)
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti