2011 m. vasario 9 d., trečiadienis

Naminis lydytas varškės sūrelis



Ačiū SM kolegei už dar vieną užrodytą gerą receptą. Tai dar vienas atradimas, kaip galima namie pasigaminti mėgstamą, skanuų ir svarbiausia, be 10 E gaminį. Šį kartą tai - tepamas varškės sūrelis. Tiesa, pirmą kartą darant man jis gavosi veikiau pjaustomas, nei tepamas. Kadangi pirmas kartas - dariau nedrąsiai, ir pabijojau eksperimentuoti. Bet sekantį kartą žinosiu, kad reikia drąsiai dėti daugiau grietinės, nes jau pačioje pradžioje matosi, kad masė tirštoka. Daug kas priklauso nuo varškės sausumo. Nepaisant to, kad sūrelis gavosi kietokas - skonis vis tiek išliko labai geras. Čia pateikti jau bandyti išbandyti kiekiai, kurie turėtų garantuoti tepamo, ne pjaustomo sūrelio konsistenciją :) Vėlgi, ačiū tai pačiai SM kolegei.

Taigi mums reikės:
180 g varškės
0,5 AŠ sodos
2 VŠ grietinės
1 kiaušinio trynio
druskos pagal skonį
norimų pagardų (naudojau mišinį sviestui, salotoms gardinti, galima dėti kmynų, pjaustyti paprikos ir pan. Greitam suvartojimui surizikuočiau ir lašišą su krapais pabandyti.)


Procesas:

  1. Sodą beriame į varškę ir paliekame 15-30 min. Kartkartėmis pamaišome. 
  2. Trynį išplakame su grietine.
  3. Viską supilame į puodą ir kaitiname ant nedidelės ugnies nuolat maišant, kol varškė išsilydys. 
  4. Masei užvirus, puodą nukeliame, beriame prieskonių, druskos, išpilstome į indelius ir paliekame atvėsti.
  5. Kad geriau atsiskleistų pagardų skonis, tarkim kmynų, pjaustyto kumpelio ir pan., juos dėčiau pradedant kaitint.


Šaltinis: Forelles receptai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...