2010 m. liepos 21 d., trečiadienis

Skrebučiai su kiaušiniu - "Pirato akis"


Na čia veikiau ne receptas, o priminimas apie galimybę pasidaryti paprastus, tačiau gardžius pusryčius. 



Taigi, mums reikės:
Poros batono ar sumuštinių duonos riekelių (Jei, renkatės batoną, geriau rinktis nepjaustytą batoną ir atsipjauti norimo storio. Pjaustyti batonai būna labai plonomis riekelėmis)
Poros kiaušinių
Druskos, pipirų
Sviesto
Aliejaus

Paruošimas:
  1. Išpjauname batono riekelių minkštimą, paliekant apie 1 cm ar kiek mažiau kraštelio.
  2. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir įpilame šlakelį aliejaus, kad sviestas nedegtų.
  3. Įmušame į batono skyles po kiaušinį.
  4. Pakepame vieną pusę, apverčiame.
  5. Padruskinam, papipirinam. Aš dar užbarsčiau krapų.
  6. Batono riekelių viduriukų neišmetame, apkepus sviestuke, jie irgi labai gardūs :)
Skanaus!



Papildyta 2015 08 18: Beja, tai mėgiamiausi mano vaiko savaitgalio pusryčiai. O kur dar toks pavadinimas - Pirato akis! Jei dar nebandėte - labai rekomenduoju.

Kai kartą šį "patiekalą" pakeičiau ir iškepiau su duona, sužinojau, kad nieko naujo neišradau ir vietoje "Pirato akies" iškepiau "Jaučio akį"! :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...