Na čia veikiau ne receptas, o priminimas apie galimybę pasidaryti paprastus, tačiau gardžius pusryčius.
Taigi, mums reikės:
Poros batono ar sumuštinių duonos riekelių (Jei, renkatės batoną, geriau rinktis nepjaustytą batoną ir atsipjauti norimo storio. Pjaustyti batonai būna labai plonomis riekelėmis)
Poros kiaušinių
Druskos, pipirų
Sviesto
Aliejaus
Paruošimas:
- Išpjauname batono riekelių minkštimą, paliekant apie 1 cm ar kiek mažiau kraštelio.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą ir įpilame šlakelį aliejaus, kad sviestas nedegtų.
- Įmušame į batono skyles po kiaušinį.
- Pakepame vieną pusę, apverčiame.
- Padruskinam, papipirinam. Aš dar užbarsčiau krapų.
- Batono riekelių viduriukų neišmetame, apkepus sviestuke, jie irgi labai gardūs :)
Papildyta 2015 08 18: Beja, tai mėgiamiausi mano vaiko savaitgalio pusryčiai. O kur dar toks pavadinimas - Pirato akis! Jei dar nebandėte - labai rekomenduoju.
Kai kartą šį "patiekalą" pakeičiau ir iškepiau su duona, sužinojau, kad nieko naujo neišradau ir vietoje "Pirato akies" iškepiau "Jaučio akį"! :)
Kai kartą šį "patiekalą" pakeičiau ir iškepiau su duona, sužinojau, kad nieko naujo neišradau ir vietoje "Pirato akies" iškepiau "Jaučio akį"! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą