Šis varškės apkepas tiesiog tirpsta burnoje, purus ir lengvas kaip debesėlis. Ir net tik, kad vertas dėmesio, bet sakyčiau netgi privalomas išbandyti.
Taigi, mums reikės (skliaustuose pateikti kiekiai, naudojant 500 g varškės):
4 VŠ (6 VŠ) manų kruopų
1/2 puodelio (3/4 puodelio) pieno
300 g (500 g) varškės - su pusriebe skaniau (išbandyta!)
2-3 VŠ riebios grietinės (pridedu nuo savęs, kai naudoju birią varškę)
2 (3) kiaušinių
2 (3) kiaušinių
3 VŠ (4 1/2 VŠ) cukraus
1 VŠ (2 VŠ) romo
žiupsnio druskos
žiupsnio druskos
Paruošimas:
- Užmerkiame piene manų kruopas.
- Blenderiu išsukame varškę kartu su cukrumi, druska ir kiaušinių tryniais tol, kol neliks varškės gumulėlių.
- Supilame į varškės masę išbrinkusius manus ir romą.
- Išplakame baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.
- Kepimo formą ištepame sviesetu, pabarstome manais ir supilame tešlą. Kai kepu apkepą iš 500 g varškės, kepu 22 cm skersmens atsegamoje torto formoje.
- Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40-50 minučių. Išjungus orkaitę, praveriame duris ir leidžiame apkepui truputį atvėsti orkaitėje.
Jei netyčia šio apkepo liktų kitai dienai, supjaustykite jį juostelėmis ir pašildykite keptuvėje. Pasaka!
Šaltinis: Saulėta virtuvė
Šaltinis: Saulėta virtuvė
Labai gardus apkepas iškepė. Dėkui!
AtsakytiPanaikintiAušra
Ačiū ir Jums už atsiliepimą :)
PanaikintiŠia apkepas mūsų mėgstamiausias! :)