2022 m. liepos 12 d., antradienis

Burokėlių, kaliaropės ir obuolių salotos (su feta)

 

Pirmą kartą paragavus kaliaropės, man buvo toks atradimas, kad kitais metais jos pati pasisėjau. Kai nusibodo ją skanauti tiesiog nuluptą ir supjaustytą šiaudeliais, pradėjau ieškoti kaip gi dar skaniai ją paruošti. 

Pirmasis bandymas - salotos. Kažkada buvau užmačiau receptą,  vėliau virtuvėje prisiminiau, pagaminau, o po to dar kartą paskaičiau receptą. Nuo originalo šiek tiek nukrypau. Kai kuriuos ingredientus pamiršau (fetos tikrai gaila - būtų dar tobuliau). Saulėgrąžas galvojau, kad sugalvojau pati. Burokėlį sąmoningai pasirinkau orkaitėje keptą, o ne žalią. 


Taigi, mums reikės:

1 burokėlio (originaliame recepte žalio, naudojau keptą orkaitėje)
1 kaliaropės
1 obuolio
alyvuogių aliejaus
balzamiko acto (naudojau kremą)
poro
saulėgrąžų
druskos, pipirų
fetos

Paruošimas:
  1. Nuluptus burokėlį ir  kaliaropę, kartu su obuoliu sutarkuojame šiaudeliais.
  2. Susmulkiname porą ir beriame pas daržoves.
  3. Pašlakstome aliejumi ir balzamiko aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
  4. Išmaišome, pabarstome saulėgrąžomis, jei nepamirštame - feta.
Skanaus!


Įkvėpimas: The forked spoon





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...