2011 m. liepos 22 d., penktadienis

Užkandiniai keksiukai


Labai paprastas ir skanus užkandis. Ir labai greitai pagaminamas. Šių keksiukų įdarui galima naudoti tai, ko yra šaldytuve. Skanūs tiek šilti, tiek jau atvėsę.

Taigi, mums reikės (12-ai keksiukų):
400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
200 g natūralaus jogurto
2 kiaušinių
druskos, pipirų
2 pomidorų
100 g kumpio
petražolių
kelių svogūnų laiškų

Paruošimas:
  1. Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiojame plonai. Su aštriu peiliu išpjauname ~12 cm skermens apskritimus. Aš tam reikalui naudojau metalines keksiukų ar tai tartukų formeles. 
  2. Dedame išpjautus tešlos apskritimus į riebalais išteptas keksų formeles. Mano formelės silikoninės, taigi tepti niekuo nereikėjo.
  3. Supjaustome įdarui skirtus pomidorus, kumpį, petražoles ir svogūnų laiškus.
  4. Dedame įdarą į tešla išklotas keksiuku formeles.
  5. Išplakame kiaušinius su jogurtu, druska ir pipirais. Pilame ant įdaro, kad lengvai apsemtų.
  6. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apatinėje dalyje apie 15 minučių, kol sutirštės įdaras.

Skanaus!

Šaltinis: Saulėta virtuvė

2 komentarai:

  1. Šaunuolė Tu kiek daug visokių gardumynų prigamini! viskas atrodo puikiai ir nepriekaištingai ;) tiesa, ar būsi blogerių susitikime sekmadienį??? labai norėčiau susipažinti!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū ačiū :)
    O sudalyvauti labai norėčiau, susipažinti dar labiau :) Bet šį sekamdienį šventa pareiga - dieduko gimtadienis :) taigi kaune nebūsim šį savaitgalį...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...