2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Vyniotinis su braškėmis


Paprasta kaip du kart du pagaminti, o gardu be galo. Tiesa, neturėjau pakankamai varškės, tai kremo galėjo būti ir daugiau, bet (!) vis tiek buvo labai skanu - biskvitas labai purus ir lengvas, beveik orinis, o braškės kreme tokios gaivios, lengvai rūgštelėjusios ir toookios kvapnios...mmm... tikriausiai žiemą eisiu per šiuos braškinius įrašus ir bandysiu vėl įkvėpti to vasaros aromato...
Kai E. valgė, sakė, kad skanu, bet jei nebūtų braškių - būtų tobula...nedraugauja jis nei su vaisiais, nei su uogom deja.... o mama įvertino puikiai, tik sakė, kad braškių per mažai :D

Taigi, mums reikės:
Biskvitui:
4 kiaušinių
100 g cukraus pudros
55 g miltų
50 g krakmolo (naudojau kukurūzų)
1 AŠ kepimo miltelių

Kremui:
200 ml riebios grietinėlės
250 g varškės (aš dėjau 200)
2-3 VŠ cukraus pudros
šviežių braškių

Paruošimas:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių. Per tą laiką kol ji įkais pasiruošime biskvitą.
  2. Kiaušinius su cukraus pudra mikseriu plakame apie 8 minutes. 
  3. Likusius biskvito ingredientus įmaišome į kiaušinius ir gerai išmaišome.
  4. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą (kur būna prie orkaičių). 
  5. Kepame 7-8 minutes, kol parus, stebėkite, kad neperkeptų.
  6. Išimtą biskvitą apverčiame ant švaraus rankšluosčio, nulupame kepimo popierių (jei sunkiai nusilupa, popierių lengvai padrėkiname vandeniu), suvyniojame ir paliekame atvėsti.
  7. Išplakame grietinėlę su cukraus pudra. 
  8. Į varškę dedame po kelis šaukštus grietinėlės ir atsargiai išmaišome.
  9. Išvyniojame atvėsusį biskvitą, ant jo tolygiai tepame kremą, išdėliojame pjaustytas braškes ir vėl suvyniojame.
  10. Palaikius bent kelia svalandas šaldytuve, biskvitas sudrėks nuo kremo, bus skaniau, o ir pjaustyti lengviau!
Skanaus!

Šaltinis: Valgom Europą

4 komentarai:

  1. Labai smagu, kad patiko:) Ir dar taip skaniai aprašei, kad turbūt reikės imti jau besibaigiančias (kaip liūdna) braškes ir kepti vėl :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O taip, tikrai labai patiko, ačiū už puikų receptą! Ir braškės tikrai per greitai baigiasi, aš dar tiek planų su jomis turėjau....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vajei kaip skaniai atrodo Vilmut :) toks drėgnas matosi...noooriu čia ir dabar :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. oi, aš mielai, bet jo tik prisiminimas tolimas ir mielas liko :)šiaip tikrai skanus ir svarbiausia lengvai ir greitai sumakaluojamas :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...