2011 m. liepos 22 d., penktadienis

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su saulėje džiovintų pomidorų pesto



Ir dar vienas labai lengvai pagaminamas užkandis prie vyno ar alaus. Ne tik lengvai pagaminamas, bet labai skaniai suvalgomas ir greitai išnykstantis nuo stalo. 

Taigi, mums reikės:
250 g sluoksniuotos tešlos
6 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
1 česnako skiltelės
1 VŠ aliejaus nuo pomidorų
3 VŠ tarkuoto parmezano
kelių baziliko lapelių
1 kiaušinio trynio sumaišyto su 1 VŠ vandens

Paruošimas:

  1. Tešlą atsišildome pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas (aš vis pamirštu ją išimti iš anksto iš kameros).
  2. Saulėje džiovintus pomidorus nuvarviname ir smulkiai supjaustome.
  3. Sumaišome smulkintus pomidorus, išspaustą česnaką, sūrį, aliejų, smulkintus baziliko lapelius.
  4. Iškočiojame tešlos lakštą ploniau. Ant viršaus tolygiai paskleidžiame įdarą.
  5. Lakštą išilgai iš abiejų pusių susukti iki vidurio, t.y. imame vieną kraštą, susukame standžiai iki vidurio, tada kitą kraštą iki to pačio vidurio.
  6. Vyniotinį patepame trynio ir vandens plakiniu.
  7. Vyniotinį supjaustome 1 cm storio riekelėmis ir dedame jas į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  8. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus (~ 10-15 min.)
  9. Atvėsiname ant grotelių.


Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai SM

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...