2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Žuvies ir daržovių troškinys



Genialumas slypi paprastume. Tą patį būtų galima pasakyti ir apie šį patiekalą. Laiko ir darbo sąnaudų minimaliai, bet skonis - fantastiškas. Šeimos galva sakė, kad galėtų kas savaitę valgyt tokią vakarienę :) Man irgi labai patiko. Net gi labai rekomenduoju!

Taigi, mums reikės:
500 g skorpionžuvės file (šį patiekalą gaminau ir su tilapija, ir su menke, skanu visais atvejais. Aišku, skaniausia, kai žuvis šviežia, o ne šaldyta)
1 poro
300 g pievagrybių
ryšelio šviežių petražolių
2 morkų
250 ml grietinėlės
1 paprikos
čia taip pat skonio nepagadintų ir moliūgas ar cukinija

Paruošimas:
  1. Jei žuvis šaldyta - atšildome, nusausiname ir pagardiname druska, pipirais, žuvies prieskoniais.
  2. Supjaustome daržoves: paprikas šiaudeliais, morkas griežinėliais, porus žiedais, pievagrybius į 4 dalis.
  3. Apkepame daržoves keptuvėje su sviestu ir šlakeliu aliejaus (kad sviestas nedegtų) 2-3 minutes. Proceso supaprastinimą žr. apačioje.
  4. Sluoksniuojame kepimo inde daržoves ir žuvį.
  5. Užpilame grietinėle.
  6. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Trukmė priklauso nuo žuvies gabalėlių.
  7. Iškepus pabarstome kapotomis petražolėmis. Tiekiame su ryžiais.
Skanaus!

Adaptuota pagal : Rimi receptai


Papildyta (2015 10 20): Dabar, kai patirties virtuvėje turiu net ketveriais metais daugiau, supjaustytas daržoves beriu į kepimo indą, pašlakstau aliejumi, pagardinu prieskoniais (druska, pipirai, Provanso žolelės, česnakų granulės) ir šaunu į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių. Vėliau ant daržovių sudedu žuvį, užpilu grietinėlę, sumažinu kaitrą iki 170 laipsnių. Skanaus!

6 komentarai:

  1. Labai, labai skanus patiekalas. siandien gaminau pietums, visi labai gyre ir liko patenkinti. Mama iskarto issiunte i parduotuve nupirkti dar zuvies kitam kartui. ;D Siaip nelabai megdavau zuvi, bet po sio patiekalo pakeiciau nuomone. aciu labai uz recepta. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuosi! Šį patiekalą ne kartą ir aš jau gaminau - super lengvas, greitas ir laaabai skanus :)

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Žinoma, kad tiktų. Aš kartą su tilapija irgi dariau.

      Panaikinti
  3. Siuo metu gaminu si patiekala. Kvepia skaniai ir gardziai atrodo, tik jau praejo 20 min.o darzoves dar kietos. Ir tikrai tik 20 min reikia kept? Manau pas mane tau uztruks apie 40.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiuosi, kad nepaisant užtrukusio laiko buvo skanu. :)
      O šiaip tai šiame patiekale, kai aš jį kepu, daržovės išlaiko šiokį tokį traškumą. Man ir vyrui labai patinka. Mano mamai tai kiek užkliuvo. Jei yra noras, kad daržovės būtų visiškai gerai iškepę, kepkite ilgiau, arba prieš kepant pakepinkite jas keptuvėje. Tik tada patiekalas nebebus toks greitas :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...