2011 m. gegužės 17 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su tuno įdaru

Kepiau šį pyragą vakarienei. Liko šiek tiek ir pusryčiams, bet nufotografuoti vis tiek nesugebėjau. Pyragas paprastas, man buvo skanu, MB - nelabai. Skonis neintensyvus, man dar būtų tikęs svogūnas jame. Pagaminti taip pat labai paprasta.

Taigi, mums reikės:
4-6  siuoksniuotos bemielės tešlos lakštų
40 g miltų
40 g sviesto
240 ml pieno
2 kietai virtų kiaušinių
1 skardinė (~200 g konservuoto tuno)
juodųjų pipirų
druskos
kapotų petražolių
plakto kiaušinio (aptepimui)

Paruošimas:

  1. Išsiimame sluoksniuotą tešlą iš šaldymo kameros ir paliekame atitirpti pagal rekomendacijas ant pakelio (vis pamirštu šią dalį).
  2. Sviestą ištirpiname ir suberiame miltus. Pakepiname kelias minutes.
  3. Nukeliame nu ougnies ir supilame pieną. Vėl uždedame ant ugnies ir maišome, kol padažas sutirštės.
  4. Suberiame smulkintus kiaušinius ir smulkintą tuną.
  5. Pagardiname pipirais, trupučiu druskos ir petražolėmis. 
  6. Padažą kiek atvėsiname.
  7. Tešlos lakštus pakočiojame.
  8. Jei norime daugiau įdaro, ant dviejų lakštų, jei mažiau, ant trijų - dedame įdarą, paliekant 1 cm nuo kraštų. Uždedame kitus du/tris lakštus, gražiai užspaudžiame kraštus.
  9. Pyrgėlių viršų įpjauname peiliu, patepame kiaušinio plakiniu.
  10. Kepame iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol gražiai parus.
  11. Valgome karštą (man buvo skanus ir šaltas).



Skanaus!


Šaltinis: Forelles receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...