2011 m. gegužės 7 d., šeštadienis

Maltos mėsos kepsniai



Pamačiau šiuos kepsnius ir pagalvojau, va, paprasta, ir vis kitaip, nei įprasta. Bandysim. Išbandžiau šiandien. Skanu, tikrai skanu. Tik aš iš to suvalkietiško praktiškumo dar sugalvojau įpjaustyti likutį svogūno, tai čia buvo mano klaida, nes svogūnai pažeidė faršo vientisumą, nors skoniui tai tikrai netrukdė, tik sunkoka buvo išmušti - visur skraidė svogūnai ir mėsa ties jais atšokdavo.

Taigi mums reikės:
Kiaulienos faršo (geriau liesesnio)
Druskos
Pipirų
Apvoliojimui:
Kiaušinių
Džiūvėsėlių.

Pievagrybių padažui:
2-3  pievagrybių
2 VŠ miltų
Grietinėlės (neturėjau, taigi pyliau pieno)


Procesas:

  1. Faršą sumaišome su druska ir pipirais. Suformuojame kukuliukus, dedame juos ant lentelės ir su peilio šonu sumušame blynelius. 
  2. Su peiliu gražiai nuimame juos nuo lentelės, apvoliojame džiūvėsėliuose, kiaušinio plakinyje ir apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  3. Pasiruošiame padažą: susmulkiname pievagrybius ir pakepiname juos su šlakeliu aliejaus. Beriame miltus ir kiek pakepiname, pilame grietinėlės ir pakaitiname, kol sutirštės.
Skanaus!



Šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...