2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Kukuliai padaže



Šiems kukuliams galėčiau odę parašyti. Skanu neišpasakytai. Kartosim dar ne kartą. Valgė net mano nevalgantis nieko mažasis (be padažo žinoma). Padažas vertas atskiros odės. Labai rekomenduoju!


Taigi, mums reikės:
Kukuliams:
500 g faršo (naudojau kalakutieną)
100 g plikytų ryžių (svoris nevirtų) - kitą kartą ryžių dėsiu per pusę mažiau
1 svogūno
1 morkos
1 VŠ majonezo
druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių, džiovinto česnako granulių

Padažui:
100 ml vandens
4 VŠ pomidorų padažo
2 VŠ grietinės
2 VŠ majonezo
1 VŠ miltų
druskos, pipirų, krapų

Paruošimas:
  1. Išverdame ryžius (verdame 10 min.).
  2. Svogūną pakepiname su šlakeliu aliejaus, ten  pat dedame tarkuotą morką ir kiek pakepiname. Pagardiname prieskoniais.
  3. Sumaišome visus kukuliams skirtus produktus sumaišome ir formuojame nedidelius kukulius. Dedame juos į kepimo indą.
  4. Sumaišome padažui skirtus produktus ir užpilame ant kukulių. Aš dariau dvigubą normą padažo ir neapsigavau.
  5. Uždengiame kepimo indą folija.
  6. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Kepimo pabaigoje nueimame foliją ir dar pakepame 5-10 minučių, kad kukuliai apskrustų. Jei padažas kukulių neapsemia, juos kelis kartus kepimo metu reikėtų padažu aplieti.
Skanaus!

Šaltinis: AJ receptai

4 komentarai:

  1. As juos gaminu jau gal apie metus, mes juos vadiname Tefteliais ;) Odes jie tikrai verti, nerealus skonis, ir nevalgiukai tikrai valgo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai taip, originalie jie taip ir vadinasi, tik man kažkaip "kukuliai" labiau prie širdies. Nežinau aš, kas tie tefteliai yra :) Kaip ten bebūtų, koks pavadinimas bebūtų - jie tikrai puikūs! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kaip mažasis valgė be padažo, jeigu jie padaže iškepti? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Padažą galima nubraukti gražiai :) Vaikai tokia jau yra - akys nemato, širdies neskauda, nesvarbu, kad yra :D

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...