2011 m. gegužės 2 d., pirmadienis

Mėsos kukuliai su sūreliu



Šis patiekalas mus sužavėjo. Kukuliukai buvo minkštučiai, purūs. Ir svarbiausia, kad tai nepareikalavo daug pastangų ar laiko. Labai rekomenduoju.


Taigi mums reikės:
Kukuliams:
600 g maltos mėsos (naudojau kalakutieną)
100 g tepamo varškės sūrelio (pvz. Rama, Mūsų tepamasis varškės sūrelis. Aš naudojau "Rytas" su žalumynais)
2 kiaušinių
prieskonių (naudojau čiobrelius, džiovintas česnako granules)
kadangi mano paruoštas faršas gavosi skystokas, nuo savęs pridėjau pora saujelių džiūvėsėlių.
Padažui:
500 ml sultinio
2 VŠ sūraus sojos padažo
4 VŠ pomidorų padažo

Paruošimas:

  1. Padažui skirtus produktus sumaišome ir pilame į kepimo indą.
  2. Kukuliams skirtus produktus gerai išmaišome.
  3. Iš paruošto faršo šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kukulius ir dedame į kepimo indą su padažu.
  4. Kepame iki 180-200 laipsnių įkaitintooje orkaitėje 30-40 min.


Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai SM

2 komentarai:

  1. Ką tik kukuliukus įdėjau į orkaitę. Tikiuosi, rezultatas bus geras, nes nuotraukoje atrodo labai gardžiai :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...