Šias bulves kepiau kaip garnyrą prie apelsininės anties. Man labai patiko, mano vyriškiui užkliuvo svogūnai, vaikas su džiaugsmu nusirinko viršutinį sluoksnį. Man taip iškeptos buvlės būtų nerealus priedas ir prie kefyro stiklinės. Svogūnų aš iš recepto taip pat nebraukčiau, jei būtų mano valia.
Taigi, mums reikės:
1 kg bulvių
2-3 VŠ anties taukų, tirpintų
2 svogūnų
druskos, pipirų
Paruošimas:
- Bulves mandolinos pagalba supjaustome labai plonai ir sumaišome su anties taukais, druska ir pipirais.
- Tos pačios mandolinos pagalba, plonai supjaustome svogūnus.
- Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
- Paskirstome ant kepimo indo dugno trečdalį bulvių, tuomet pusę svogūnų, vėl bulvių, vėl svogūnų ir galiausiai užbaigiame bulvių sluoksniu.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol bulvės apskrus ir iškeps.
Šaltinis: Nidos receptai
Prieš 1 metus: Orkaitėje kepti šonkauliukai
Prieš 2 metus: Trinta moliūgų ir pomidorų sriuba
Prieš 3 metus: Vištienos kukuliai padaže
Prieš 4 metus: Kokosinė raudonojo kario sriuba su krevetėmis
Prieš 5 metus: Jautienos troškinys su Guiness alumi
Prieš 6 metus: Šokoladainis kaip Starbucks'ePrieš 7 metus: Tortas "Juodasis miškas"
Prieš 8 metus: Tortas "Trys šokoladai"
Prieš 9 metus: Naminė Nutella
Prieš 10 metų: Aguoninis tortas su baltuoju šokoladu ir avietėmis
Prieš 11 metų: Aguonų vyniotinisPrieš 12 metų: Aguonų pyragas
Prieš 13 metų: Cinamono bandelių pyragas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą