Puslapiai

2024 m. sausio 2 d., antradienis

Bulvių ir svogūnų apkepas


Šias bulves kepiau kaip garnyrą prie apelsininės anties. Man labai patiko, mano vyriškiui užkliuvo svogūnai, vaikas su džiaugsmu nusirinko viršutinį sluoksnį. Man taip iškeptos buvlės būtų nerealus priedas ir prie kefyro stiklinės. Svogūnų aš iš recepto taip pat nebraukčiau, jei būtų mano valia.



Taigi, mums reikės:
1 kg bulvių
2-3 VŠ anties taukų, tirpintų
2 svogūnų
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Bulves mandolinos pagalba supjaustome labai plonai ir sumaišome su anties taukais, druska ir pipirais.
  2. Tos pačios mandolinos pagalba, plonai supjaustome svogūnus.
  3. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
  4. Paskirstome ant kepimo indo dugno trečdalį bulvių, tuomet pusę svogūnų, vėl bulvių, vėl svogūnų ir galiausiai užbaigiame bulvių sluoksniu.
  5. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol bulvės apskrus ir iškeps. 
Skanaus!


Šaltinis: Nidos receptai



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą