Nesakau, kad tai greiti pusryčiai, nes kiaušinius iškepti keptuvėje galima tikrai greičiau, nei šį omletą, bet vien tai, kad nereikia stovėti prie viryklės, o ant stalo garuoja purus, minkštas, sotus ir kupinas skonių omletas - tai gali būti puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams. Tiesą sakant, šis omletas pakankamai sotus, kad galėtų būti patiektas tiek pietums, tiek vakarienei.
Taigi, mums reikės (3 valgytojams):
4 kiaušinių
1 kamuoliuko mozzarelos (200 g)
1 kamuoliuko mozzarelos (200 g)
2 pomidorų
5-6 lapelių baziliko
1 VŠ miltų, naudojau pilno grūdo
2-3 VŠ pieno (pyliau iš akies)
druskos, pipirų
saujos tarkuoto kietojo sūrio, naudojau Džiugą
sviesto kepimo formos patepimui
Paruošimas:
- Kepimo formą ištepame sviestu ir ant dugno išdėliojame plėšytą mozzarellą, pjaustytus pomidorus, pabarstome smulkintu baziliku.
- Kiaušinius išplakame šakute, įmaišome miltus, įpilame pieno, pagardiname druska ir pipirais, išmaišome ir supilame į kepimo indą.
- Ant viršaus pabarstome tarkuoto kietojo sūrio.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Kitą kartą kepsiu iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad būtų greičiau.
Prieš 1 metus: Šviežių daržovių salotos su krevetėmis
Prieš 2 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 3 metus: Makaronai su pesto ir pomidorais
Prieš 4 metus: Orkaitėje keptas kalafioras su sūriu
Prieš 5 metus: Gaivios salotos
Prieš 6 metus: Traiškytos šviežios bulvytėsPrieš 7 metus: Orkaitėje keptas varškės sūris su daržovėmis
Prieš 8 metus: Šaltibarščiai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą