Taigi, mums reikės (3 porcijoms):
300 g šaldytų didžiųjų krevečių (naudojau virtas), atitirpintų
1/4 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus
4 skiltelių česnako, išspaustų
1 VŠ rudojo cukraus
2 AŠ sojų padažo
1/2 AŠ čili dribsnių (arba pagal skonį)
poros saujų vyšninių pomidorų (pridėjau nuo savęs, man tiko)
druskos, pipirų
makaranų (tiek kiek paprastai ruošiate trims porcijoms)
svogūnų laiškų, kietojo sūrio pateikimui pateikimui
1 puodelis =236 ml
Paruošimas:
- Dubenyje ar maišelyje sumaišome kietąjį sūrį, soją, cukrų, česnaką, aliejų, čili dribsnius.
- Į gautą padažą suverčiame kreves, išmaišome ir paliekame 30 minučių pasimarinuoti.
- Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakelio, nupilame. Pasiliekame šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai, jei norėsis daugiau padažo.
- Keptuvę įkaitiname ir supilame krevetes su visu marinatu bei per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus. Jei krevetes naudojame žalias, kepame nuolat maišant, kol jos paraus, jei virtas kaip aš - kol sušils. Neperkepame, nes pasidarys guminės.
- Į keptuvę suberiame išvirtus makaronus, išmaišome (jei viskas atrodo perdaug sausa - įpilame vandens, kuriame virė makaronai) ir tiekiame ant viršaus pabarsčius pjaustytus svogūnų laiškus ir dar kietojo sūrio.
Prieš 1 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 2 metus: Saldus varškės omletas
Prieš 3 metus: Grietininiai vafliai
Prieš 4 metus: Lašiša su pomidorais "en papillote"
Prieš 5 metus: Traiškytos šviežios bulvytės
Prieš 6 metus: Braškių trupiniuotis (crumble)
Prieš 7 metus: Marmurinis kondensuoto pieno keksas
Prieš 6 metus: Braškių trupiniuotis (crumble)
Prieš 7 metus: Marmurinis kondensuoto pieno keksas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą