Jau kažin kiek metų vis ruošiuosi ir neprisiruošiu išsikepti šį pyragą. Pagaliau. Nors dariau viską "iš galvos" ir "iš akies", dviračio tikrai neišradau - tokių pyragų variacijų begalė.
Pyragas buvo suvalgytas ir užskaitytas. Ką ten užskaitytas - gavo aukščiausius įvertinimus! Šis pyragas tinka tiek lengvai bemėsei vakarienei, tiek užkandžiams. Nuostabiai skanus tiek šaltas, tiek karštas.
Taigi, mums reikės (4-5 vakarienės porcijoms):
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (kepant antrą kartą visą įdarą sutalpinau ant trijų sl.tešlos lapelių (250 g) - iš trijų lapelių suformavau vieną stačiakampį lakštą, pakočiojau, įdarą paskirsčiau išilgai prie vieno krašto, suvyniojau, įpjoviau skersai kas 2 cm)
Įdarui:
250 g šviežių špinatų (galima keisti šaldytais, tik svorio nepasakysiu)
50 g (saujelės) svogūnų laiškų, petražolių
2 didelių skiltelių česnako (antrą kartą kepdama naudojau 5 skilteles ir dar pabarsčiau česnako granulių. Česnako aromatas čia tobulai tinka)
~150 g varškės (naudojau riebią, birią)
saujelės tarkuoto kietojo sūrio
saujelės tarkuoto kietojo sūrio
2 kiaušinių
150 - 200 g fetos
druskos, pipirų
Aptepimui:
1 kiaušinio
sezamo sėklų (nebūtina)
Paruošimas:
- Sluoksniuotą tešlą atitirpiname pagal nurodymus ant pakelio.
- Česnakus susmulkiname ir pusę minutės pakepiname su šlakeliu sviesto ar ghee. Kitą kartą česnaką tiesiog išspausčiau į varškės masę - iškepus pyragui, česnako aromatas prapuolė, o jis su varške ir špinatais - tobula sąjunga. Susmulkintus špinatus ir svogūnų laiškus beriame pas česnaką į keptuvę ir pakepiname, kol sukris. Tai kaip ir nebūtina, bet špinatų apimtis pasikeičia drąstiškai ir tai gerokai palengvina tolesnę eigą. Atvėsiname.
- Varškę ištriname su kiaušiniais, feta. Ten pat keliauja ir špinatai, kietasis sūris bei druska su pipirais.
- Lengvai pakočiojame sluoksniuotą tešlą. Ir čia jau galima daryti pagal savo fantaziją ar poreikius - vieną pyragą, mažus pyragėlius. Aš padariau du variantus: pyragą ir vyniotinį, lengvai transformuojamą į atskirus pyragėlius (labai patogu iškylose).
- Suformuotą pyragą ar bandeles aptepame lengvai išplaktu kiaušiniu ir pabarstome sezamo sėklomis.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
Skanaus!
Prieš 2 metus: Makaronai su trijų rūšių sūriu
Prieš 3 metus: Smidrai su kumpiu ir kiaušiniu
Prieš 4 metus: Vištienos suktinukai su vytintu kumpiu ir mozzarella
Prieš 5 metus: Ricotta sūrio blynai
Prieš 6 metus: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su tuno įdaru
Prieš 7 metus: Vyšnių pyragas su šokoladu
kiek kieto sūrio? :) Ugnė
AtsakytiPanaikintiVilma, labai labai skanu! AČIŪŪŪŪ!!! Vakarienė nuostabi!!!
AtsakytiPanaikintiĮ sveikatą! :) dėl kieto sūrio kiekio, soriukas, pakoregavau. Jis nėra būtinas, bet skonio priduoda :) Kadangi receptą kaip ir pati sugalvojau, tai paskui sunku jį užrašyti, daug paprasčiau, kai remiesi kokiu nors receptu. Net jei gamindamas griežtai juo ir nesivadovauji, bet bent jau užrašyti paprasta :D
PanaikintiĮtarkavau iš akies ir buvo labai gerai ;) Ugnė
AtsakytiPanaikintiLiuksas!!!
PanaikintiJei neklystu, kažką panašaus esu ragavusi čia - https://www.panorama.lt/parduotuves/fortas - kažkodėl prieš akis iškilo.. Bet gal ir klystu. Atsimenu tik tiek, kad man labai patiko špinatų ir varškės derinys, o sluoksniuota tešla - mano mėgstamiausia.. Kažkaip net nesusimąsčiau, kad ir pasigaminti visai nesudėtinga būtų :) Ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiAš vakar CUP'e valgiau https://cup.lt/restoranas/la-crepe-restoranas/, o šiandien irgi ieškojau recepto :D labai skanus patiekalas
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti