2017 m. balandžio 25 d., antradienis

Fetos ir špinatų šaltsriubė


Jau seniai ketinau išbandyti šią sriubą, juolab, kad špinatai ir feta puikiai draugauja. Tuo jau spėjau įsitikinti valgydama sluoksniuotos tešlos pyragą su varške, feta ir špinatais. 
Sriuba man patiko (įsivaizduokite, kiek joje gerų dalykų!), tačiau šiek tiek pritrūko tekstūros ir ryškesnio skonio. 



Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
4 stiklinių kefyro
150g fetos sūrio + pateikimui
2 didelių saujų špinatų 
2 VŠ cukraus
3 VŠ alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
didesniam gaivumui bei tekstūrai dar įtarčkuočiau šviežio agurko

Paruošimas:

  1. Blenderio ar virtuvinio kombaino pagalba sutriname iki vientisos tekstūros kefyrą, špinatus, fetą bei cukrų.
  2. Pagardiname dtuska, pipirais, alyvuogių aliejumi. 
  3. Paruoštą sriubą dedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad atšaltų.
  4. Prieš tiekiant dar pabarstome fetos trupiniais, uždedame kelis špinatų lapelius.
Skanaus!

Šaltinis: VMG knyga "7 ingredientai"

4 komentarai:

  1. Jauciu jos skoni...Butinai isbandysiu,kai lauke nors kiek silciau bus...O cukrus ka cia daro?Butinas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Cukrus - skonio balansui. Tokiuose receptuose aš retai kada skaičiuoju kiekius, visada ragauju. :) Gali būti, kad vieniems jo reikės daugiau, kitiems - visai nereikės.

      Panaikinti
  2. Mmmm jau tų nuotraukų grožis, sriuba atrodo superiškai, manau skonis dar geresnis. Tokias nuotraukas galima vietoj paveikslų pakabinti ir valgant grožėtis. ;)))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...