Jau seniai ketinau išbandyti šią sriubą, juolab, kad špinatai ir feta puikiai draugauja. Tuo jau spėjau įsitikinti valgydama sluoksniuotos tešlos pyragą su varške, feta ir špinatais.
Sriuba man patiko (įsivaizduokite, kiek joje gerų dalykų!), tačiau šiek tiek pritrūko tekstūros ir ryškesnio skonio.
Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
4 stiklinių kefyro
150g fetos sūrio + pateikimui
2 didelių saujų špinatų
2 VŠ cukraus
3 VŠ alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
didesniam gaivumui bei tekstūrai dar įtarčkuočiau šviežio agurko
didesniam gaivumui bei tekstūrai dar įtarčkuočiau šviežio agurko
Paruošimas:
- Blenderio ar virtuvinio kombaino pagalba sutriname iki vientisos tekstūros kefyrą, špinatus, fetą bei cukrų.
- Pagardiname dtuska, pipirais, alyvuogių aliejumi.
- Paruoštą sriubą dedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad atšaltų.
- Prieš tiekiant dar pabarstome fetos trupiniais, uždedame kelis špinatų lapelius.
Skanaus!
Prieš 2 metus: Varškės pyragas su slyvomis
Prieš 3 metus: Paukštienos keksiukai
Prieš 4 metus: Čenakai
Prieš 5 metus: Varškės ir moliūgo apkepas
Prieš 6 metus: Bulvių ir faršo apkepas
Prieš 7 metus: Netikras zuikis
Prieš 6 metus: Bulvių ir faršo apkepas
Prieš 7 metus: Netikras zuikis
Jauciu jos skoni...Butinai isbandysiu,kai lauke nors kiek silciau bus...O cukrus ka cia daro?Butinas?
AtsakytiPanaikintiCukrus - skonio balansui. Tokiuose receptuose aš retai kada skaičiuoju kiekius, visada ragauju. :) Gali būti, kad vieniems jo reikės daugiau, kitiems - visai nereikės.
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiMmmm jau tų nuotraukų grožis, sriuba atrodo superiškai, manau skonis dar geresnis. Tokias nuotraukas galima vietoj paveikslų pakabinti ir valgant grožėtis. ;)))
AtsakytiPanaikinti