Kai pabosta šašlykai, kepsniai, dešrelės ir panašūs kepiniai ant žarijų, ir norisi smagaus užsiėmimo prie laužo, plovas yra puikus pasirinkimas. Mes jį jau esame ruošę ne kartą - ir vakarienei parplaukę baidarėmis, ir vakarojant prie ežero, o šį kartą tiesiog šeštadienio vakarienei. Visi produktai patys paprasčiausi, ypatingų kulinarinių gabumų čia taip pat nereikia. Tad jei ruduo dar leis pasidžiaugti gražiais savaitgalio vakarais - siūlau išbandyti!
Taigi, mums reikės (8-10 valgytojams, jei labai alkaniems ir valgiems, tuomet 6-8 valgytojams):
5 didesnių svogūnų
4 didesnių morkų
2 paprikų
700 g kiaulienos mentės ar sprandinės
800 g plikytų ryžių
apie 400 ml aliejaus
druskos, juodųjų pipirų, kumino, čili pipirų dribsnių,
3-5 galvų česnako (čia geriausia plovo dalis, tad negailėkite)
Paruošimas:
- Daržoves supjaustome.
- Ketaus puodą statome ant ugnies ir įkaitiname.
- Pilame aliejų, jam įkaitus beriame svogūnus ir pakepiname kol svogūnai taps auksinės spalvos.
- Pas svogūnus beriame morkas ir dar kepiname 5-10 minučių. Bekepinant morkas, suberiame ir pjaustytas paprikas. Nepamirštame vis pamaišyti!
- Sustumiame daržoves į vieną šoną ir beriame maždaug 1-1,5 cm dydžio gabalėliais supjaustytą mėsą.
- Kai mėsa apkepa, gardiname viską prieskoniais, išmaišome, išlyginame ir ant viršaus tolygiai paskirstome ryžius. Jokiu būdu nemaišome!
- Nupjauname česnakams apatinę dalį (kur šaknis) ir susmaigstome į ryžius.
- Pilame į puodą vandens, kad ryžiai būtų apsemti bent per du pirštus. Jei turite galimybę, geriau užpildinti verdančiu vandeniu - taip plovas išvirs daug greičiau.
- Puodą uždengiame ir paliekame virti, karts nuo karto patikrinant ar užtenka vandens ir ar ryžiai neišvirė.
- Kai jau ryžiai išverda, puodą imame nuo ugnies ir, kaip bet kurią košę, paliekame dar 10-15 minučių pabrinkti, o tada jau dalybos! Labai skanu su raugintais ar marinuotais agurkėliais.
Skanaus!
Prieš 1 metus: Grikių ir vištienos salotos su daržovėmis
Prieš 2 metus: Pusrytinė pica
Prieš 3 metus: Grikių kepsneliai
Prieš 4 metus: Cezario salotos
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą