Šias morkas gaminau kaip garnyrą prie marokietiškai troškintos vištienos. Tiko puikiai! O ir šiaip, kartu su ryžiais ar kuskusu galėtų būti puikus vegetariškas patiekalas.
Taigi, mums reikės (4 porcijos):
4 česnako skiltelių
1/2 AŠ kumino
žiupsnio saldžiosios paprikos
1 1/2 VŠ aliejaus (naudojau ghee)
750 g morkų
žiupsnio druskos
1 VŠ smulkintų petražolių
Paruošimas:
- Į keptuvę ar troškintuvą pilame aliejų, 2 šaukšus vandens, beriame smulkintą česnaką, kuminą, papriką. Užverdame ir maišant paverdame 1 minutę.
- Morkas supjaustome plonais griežinėliais ir beriame į keptuvę.
- Įpilame 300 ml verdančio vandens, pasūdome, uždengiame dangčiu ir troškiname ant nedidelės ugnies apie 20 minučių. Karts nuo karto keptuvę pakratome, kad morkos pasimaišytų.
- Išsitroškinus morkoms vanduo jau turėtų būti išgaravęs. Jei ne, pabaigoje troškiname nudengus dangtį.
- Iš keptuvės morkas beriame į dubenį ir pabarstome smulkintomis petražolėmis.
Šaltinis: Knyga "Skanu ir nebrangu"
Prieš 1 metus: (Ne)paprastas obuolių pyragas su grietine
Prieš 2 metus: Porų bulvių ir krapų sriuba
Prieš 3 metus: Moliūginiai keksiukai
Prieš 4 metus: Šokoladinis sūrio pyragas
Prieš 5 metus: Avokado salotos su krevetėmis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą