Puslapiai

2015 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Kuminu pagardintos morkos


Šias morkas gaminau kaip garnyrą prie marokietiškai troškintos vištienos. Tiko puikiai! O ir šiaip, kartu su ryžiais ar kuskusu galėtų būti puikus vegetariškas patiekalas.

Taigi, mums reikės (4 porcijos):
4 česnako skiltelių
1/2 AŠ kumino
žiupsnio saldžiosios paprikos
1 1/2 VŠ aliejaus (naudojau ghee)
750 g morkų
žiupsnio druskos
1 VŠ smulkintų petražolių

Paruošimas:
  1. Į keptuvę ar troškintuvą pilame aliejų, 2 šaukšus vandens, beriame smulkintą česnaką, kuminą, papriką. Užverdame ir maišant paverdame 1 minutę.
  2. Morkas supjaustome plonais griežinėliais ir beriame į keptuvę. 
  3. Įpilame 300 ml verdančio vandens, pasūdome, uždengiame dangčiu ir troškiname ant nedidelės ugnies apie 20 minučių. Karts nuo karto keptuvę pakratome, kad morkos pasimaišytų.
  4. Išsitroškinus morkoms vanduo jau turėtų būti išgaravęs. Jei ne, pabaigoje troškiname nudengus dangtį.
  5. Iš keptuvės morkas beriame į dubenį ir pabarstome smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!


Šaltinis: Knyga "Skanu ir nebrangu"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą