Paprastas, bet neprastas rudeniškas patiekalas.
Taigi, mums reikės (4 valgytojams):
500 g kiaulienos (naudojau išpjovą)
3 obuolių
3 obuolių
100 ml obuolių sulčių
100 ml vandens
1 VŠ grūdėtųjų garstyčių
kelių šalavijo lapelių
2 VŠ grietinės
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Paruošimas:
- Kiaulienos išpjovą supjaustome nedideliais kepsneliais. Pagardiname pipirais.
- Obuolius nulupame ir supjaustome į 6 dalis. Jei obuoliai labai dideli, galima ir į daugiau :)
- Keptuvėje, įkaitintame aliejuje apkepame kiaulieną, kol apskrus.
- Pas kiaulieną į keptuvę dedame obuolius ir kelias minutes pakepame.
- Į keptuvę pilame sultis, vandenį, dedame grūdėtas garstyčias bei šalavijus ir patroškiname ant nedidelės ugnies apie 15 minučių.
- Į keptuvę dedame grietinę, pagardiname viską druska, išmaišome ir kelias minutes paverdame.
- Išjungiame ugnį, paliekame kelioms minutėms, kad susimaišytų skoniai.
- Labai skanu su bulvių koše.
Skanaus!
Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė Nuo... Iki..."2014 m. Nr. 9(63) psl. 24
Prieš 1 metus: Marinuotos alyvuogės
Prieš 2 metus: Kreminė cukinijų sriuba su ryžiais ir vištiena
Prieš 3 metus: Makaronai su mėlynojo pelėsio sūrio padažu
Prieš 4 metus: Lazanija
Prieš 5 metus: Avižinių dribsnių košė su jogurtu
O kiek obuolių reikia šiam troškiniui?
AtsakytiPanaikintiAčiū už pastabumą :) Papildžiau :)
PanaikintiO obuoliai turi nesubliūkšti iki troškinimo pabaigos?
AtsakytiPanaikintiO obuoliai turi nesubliūkšti iki troškinimo pabaigos?
AtsakytiPanaikintiManieji buvo mikšti, bet tikrai nesutežo. Manyčiau, kad viskas priklauso nuo obuolių rūšies. Aš tokiems reikalams visada naudoju 'Bogatyr' veislės obuolius iš mamos sodo.
Panaikinti