Mano vyras įvertino šį patiekalą kaip "Metų topą". Aš jam pritariu. Daugiau neturiu ką pridurti. (Teisybės dėlei reikia patikslinti, jog gaminau praėjusių metų ankstyvą rudenį, bet nepaisant praėjusio laiko, rašydama šį įrašą dar dabar jaučiu tą skonį, o burna pilna seilių).
Pastangų tikrai nepareikalaus, o rezultatas tiesiog fantastiškas!
Taigi, mums reikės:
500g tigrinių krevečių, naudojau šaldytas
5 skiltelių česnako
balto vyno pusės taurės
alyvuogių aliejaus, kad apsemtų krevetes. Aš padariau dar skaniau (bent jau mums) ir naudojau ghee (Šis sviestas nedidina cholesterino lygio, priešingai, nei įprastas sviestas, – kadangi kaitinant pašalinami cholesterino lygį didinantys pieno baltymai. Šaltinis.)
šviežio ar džiovinto čili pipiro (aš naudojau džiovintus dribsnius)
1 citrinos sulčių
geros saujos petražolių
druskos, pipirų
Paruošimas:
- Krevetes atitirpdome ir paliekame nusivarvėti.
- Keptuvėje įkaitiname sviestą arba aliejų ir suberiame krevetes. Kepiname jas 5-6 minutes, kepimo metu įpilame vyno.
- Po 5 minučių sudedame smulkintą česnaką, petražoles, supilame citrinos sultis. Pagardiname druska ir pipirais. Pakepiname pora minučių, kol krevetės pasidaro gražios rožinės spalvos ir nuimame nuo ugnies.
- Patiekiame su čiabata, bagete ar tiesiog skrudinta balta duona.
Man irgi seilės išsiskyrė:) Nors šiam patiekalui man labiau patinka didesnės krevetės ir ypač šviežios, kai būnu Ispanijoje, pasiautėju šia tema, kaip reikalas:)
AtsakytiPanaikintiNa, su šviežiomis dedelėmis krevetėmis tai tikriausiai jau būtų skanu iki apalpimo :)
PanaikintiO krevetės virtos šaldytos?
AtsakytiPanaikintiApvirtos šaldytos.
Panaikinti