2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Gambas al Ajillo



Scampi al Ajillo, tai krevetės su česnako padažu, o Gambas al Ajillo - tigrinės krevetės su česnako padažu.
Mano vyras įvertino šį patiekalą kaip "Metų topą". Aš jam pritariu. Daugiau neturiu ką pridurti. (Teisybės dėlei reikia patikslinti, jog gaminau praėjusių metų ankstyvą rudenį, bet nepaisant praėjusio laiko,  rašydama šį įrašą dar dabar jaučiu tą skonį, o burna pilna seilių). 
Pastangų tikrai nepareikalaus, o rezultatas tiesiog fantastiškas!

Taigi, mums reikės:
500g tigrinių krevečių, naudojau šaldytas
5 skiltelių česnako
balto vyno pusės taurės
alyvuogių aliejaus, kad apsemtų krevetes. Aš padariau dar skaniau (bent jau mums) ir naudojau ghee (Šis sviestas nedidina cholesterino lygio, priešingai, nei įprastas sviestas, – kadangi kaitinant pašalinami cholesterino lygį didinantys pieno baltymai. Šaltinis.)

šviežio ar džiovinto čili pipiro (aš naudojau džiovintus dribsnius)
1 citrinos sulčių
geros saujos petražolių
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Krevetes atitirpdome ir paliekame nusivarvėti.
  2. Keptuvėje įkaitiname sviestą arba aliejų ir suberiame krevetes. Kepiname jas 5-6 minutes, kepimo metu įpilame vyno. 
  3. Po 5 minučių sudedame smulkintą česnaką, petražoles, supilame citrinos sultis. Pagardiname druska ir pipirais. Pakepiname pora minučių, kol krevetės pasidaro gražios rožinės spalvos ir nuimame nuo ugnies. 
  4. Patiekiame su čiabata, bagete ar tiesiog skrudinta balta duona.
Skanaus!



Šaltinis: Bon appetit!

P.S. Atradau labai labai panašų Beatos receptą šia tema, tik papildytą paprikomis. Manau, kad būtų laabai skanu taip pat.

4 komentarai:

  1. Man irgi seilės išsiskyrė:) Nors šiam patiekalui man labiau patinka didesnės krevetės ir ypač šviežios, kai būnu Ispanijoje, pasiautėju šia tema, kaip reikalas:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, su šviežiomis dedelėmis krevetėmis tai tikriausiai jau būtų skanu iki apalpimo :)

      Panaikinti
  2. O krevetės virtos šaldytos?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...