Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
4 VŠ cukraus
žiupsnio druskos
1 AŠ sodos
vanilinio cukraus
1 kiaušinio
1,5 puodelio kefyro arba pasukų
4 VŠ aliejaus
galima įpjaustyti bananų, obuolių, įdėti uogų
puodelis - 240 ml
Paruošimas:
- Miltus ir sodą persijojame į vieną dubenį ir sumaišome kartu su likusiais sausais produktais.
- Kiaušinius išplakame, įpilame kefyrą ir aliejų, po kiekvieno papalakant.
- Supilame į plakinį sausų produktų mišinį ir išmaišome, kol neliks sausų miltų ir didelių miltų gumulėlių.
- Paliekame tešlą pailsėti 5 - 10 min.
- Tešlos nebemaišome, kabiname šaukštu tešlą ir dedame į sausą įkaitintą keptuvę.
- Verčiame blynus, kai paviršiuje pasirodo burbuliukai.
Šaltinis: Virtuali virtuvė
Grazuoliai kokie :) labai megstu tokiu purius blynus.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Medėja! :) jie tikrai fainučiai buvo :)
PanaikintiVilmut, nepyk, pirmiausia į akis ne blyneliai Krito, bet Sarmos puodelis :) Matyt todėl, kad ir pati tokį turiu ir labai jį myliu - visada tik iš jo (kuomet būnu namie) geriu rytinę kavą :P
AtsakytiPanaikintiO ko čia pykt, jis ir mano mylimas puodelis :)
PanaikintiTavo tinklaraštis buvo pažymėtas:)
AtsakytiPanaikintihttp://kiaunesreikaliukai.blogspot.com/2013/02/sekmadienio-rankdarbiai-veltinio-karunos.html
O blynai išties gardžiai atrodo:) Mes Užgavėnėms labai panašius kepėm.
Laaabai skanus blyneliai! Tokie paprastuciai, bet idealus mano skoniui! Be to patinka, kad idealiai graziai rusvai vienodai iskepa. Drauge buvo alkana uzsukus ir buvo keli like nuo pusryciu, tai suvartojo ir sako: ,,Nu ale kokie sknaus...Gal recepciuka duosi?" :D Aciu!
AtsakytiPanaikinti:) Alkani valgytojai visada labai gerai - jiems dažniausiai viskas skanu :D
PanaikintiAčiū už gerą žodį :)