Ką tik iš orkaitės vakarienei... |
Taigi, mums reikės (kiekiai apytiksliai):
500 g bulvių
350 g moliūgo (jau išvalyto)
1 kiaušinio
1 didelio svogūno
karšto rūkymo šoninės
~100 ml pieno
druskos, pipirų
Paruošimas:
- Susmulkiname šoninę ir pakepiname keptuvėje, kol išsiskirs riebalai.
- Į keptuvę suberiame svogūnus ir kepiname kol suminkštės ir pasidarys gražios gelsvos spalvos.
- Bulves ir moliūgą sutarkuojame per bulvinę tarką (ir pasvajojame apie elektrinę bulvių tarkavimo mašiną).
- Ant bulvių ir moliūgio tarkių pilame spirgučius su svogūnais bei užvirintą pieną.
- Supilame paplaktą kiaušinį, pagardiname pipirais ir druska. Turėite omenyje, kad nuo šoninės taip pat bus sūrumo, taigi, nepersistenkite kaip aš.
- Pilame į sviestu pateptą kepimo formą (aš šį kartą naudojau stiklinę).
- 20 min. kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tada sumažiname karštį iki 180 laispnių ir kepame apie 40-50 min. Pabaigoje patikriname vizualiai ir paragaujame ar jau iškepė - suklysti neįmanoma.
- Valgome su grietine, kefyru ar kaip mėgstate.
...kitos dienos pietūs darbe. |
Laaaabai skanus plokstainis!!! Kepu gal 5 karta jau :)
AtsakytiPanaikintiO kaip jums pavyko iskepti tokios svoesios spalvos? Gal is sviezaus derliaus bulviu reikia kepti? Nes man gaunasi siek tiek pillsvas.. Bet skonis super!!! :)
Jis man tai ppat labai labai!!! gaila, kad mano šeimynai ne taip labai, todėl sau kepu asmeninę porciją bulvių-moliūgo blynų. :)
PanaikintiO geltonumas nuo moliūgo - mano mamos moliūgai ryškiai oranžiniai.
Pabandysiu su vištienos sžarneliais ir blauzdelemis
AtsakytiPanaikinti