130 g 405 D tipo miltų (tiks ir paprasti)
1 AŠ kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
200 ml grietinėlės (35 proc.)
2 didelių kiaušinių
1 AŠ vanilinio cukraus
115 g cukraus
Paruošimas:
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
- Grietinėlę išplakame iki lengvų putų. Nereikia plakti iki standumo.
- Kiaušinius išplakame su vaniliniu cukrumi.
- Į kiaušinius įmaišome grietinėlę ir dar plakame pusę minutės.
- Beplakant po truputį supilame cukrų.
- Įsijojame miltus ir atsargiai išmaišome.
- Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku, jei susas - iškepę.
Skanaus!
P.S. Iki šiol keksiukus kepdavau savo silikoninėse formelėse, bet šį kartą nusprendžiau panaudoti seniausiai nusipirktas popierines formeles keksiukams. Žinojau, kad vienas sluoksnis tikrai tešlos neišlaikys, taigi dėjau dvi, kartais tris formeles. Vis tiek keli išdykeliai pabėgo. Taigi, naudojant popierines formeles reikia dėti ne mažiau tris vienetus formelių, o dar geriau, jei negaila, keturis.
ką dariau ne taip kad keksiukai neiškilo o sukrito dar kepimo proceso metu
AtsakytiPanaikintiLabai gaila, kad keksiukai nesigavo... Kodėl taip nutiko, galiu tik spėlioti. Pagooglinau šiek tiek, tai kaip preižastį, kodėl kepinys neiškyla ir sukrenta, jei dedamas į nepakankamai karštą orkaitę, arba kepimo metu orkaitė buvo darinėjama... kadangi šie keksiukai skiriasi tuo, kad juose naudojama plakta grietinėlė, tai gal ji buvo per daug išplakta? Gaila, kad nepavyko, nes keksiukai tikrai skanūs...
AtsakytiPanaikintiNa va, jau kepa:)
AtsakytiPanaikintitesla skani be galo-praktiskai galima ir nekept:) tikiuosi iskeps tinkamai, nes gan idomi tesla:)
na va, iskepe:) puikus, lengvi skanus keksiukai:) aciu!!! bet asmeniskai mano favoritai-varskes keksiukai pagal jusus recepta:))
AtsakytiPanaikintiSmagu, Ieva, kad patiko ir labai džiaugiuosi, kad randate pas mane skanių receptų :) O su skoniu tai jau įsitikinau daug kartų, skaitant kito nuomonę reikia būti atsargiam, nes kas skanu vienam, gali būti ne taip skanu kitam :)
PanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiKa tik kepiau keksiukus pagal si recepta, jie gavosi ypatingai minkstuciai. Man jie skanus, ir vaikai su malonumu juos valgo. Aciu uz recepta. Rasa
Smagu, kad patiko!
PanaikintiIskepiau keksiukus, skanus :) tik man jie gavosi sausi :( viska dariau palei recepta. O kokie jie turi buti :)
AtsakytiPanaikintiSausi jie, kiek atmenu, tikrai nebuvo. Gal ilgokai kepėte? Kita vertus, kiekvienas skirtingai suprantame kepinio drėgnumą. Mums jie tikrai nebuvo sausi. :)
PanaikintiDžiaugiuosi, kad bent jau skanūs buvo :)
man sie keksiukai gavosi ne geltoni o tokie rudi, viska dariau pagal recepta ir nesuprantu kodel taip:(
AtsakytiPanaikintiRudi paviršiuje ar ir viduje. Jei piviršiuje, gal per ilgai pakepėte. Bet jei viduje - atvirai sakau, kad neturiu variantų. Kepiau juo ne vieną ir ne du kartus, visada gaunasi taip, kaip foto.
PanaikintiKeksiuku dar nebandziau kepti, bet ketinu. O rasau nes norejau patarti - popierines formeles statau i silikonines ir kepu :) Tada uztenka ir vieno popieriuko, ir formeles plauti tenka minimaliai (tik jei netycia isterlioju pilant tesla) :)
AtsakytiPanaikintiAčiū :) Aš taip ir darau paprastai, bet turėjau prisipirkusi popierinių formelių, kurios man netilpo nei į vienas mano turimas silikonines, tad teko suktis iš padėties :)
Panaikintisiaip pastaba, kad keksiukai 'nepabegtu' is popieriniu formeliu, tos formeles yra statomos i keksiuku formu padekla, kuriame ir kepama =)
AtsakytiPanaikintiTaip daro apdairios šeimininkės, kurios nusiperka popierinių keksiukų formelių tokio dydžio, koks keksiukų formų padėklas, bet čia ne tas atvejis :D Ačiū už gerą patarimą :)
PanaikintiLabai skanuciai. Siandien per pusrycius dviese prarijom visus 12 :-D aciu uz recepta
AtsakytiPanaikintiOpapa! :) Superiniai pusryčiai buvo! :)
Panaikintisveiki, iskepiau as siuos keksiukus skonis tai superinis, tik va man kepe ilgiau, o kai iskepe labai sukrito, tai ka ne taip padariau?
AtsakytiPanaikintiDėl sukritimo jau esu rašiusi komentaruose aukščiau. Papildoma priežastis, kurią neseniai perskaičiau, kad kepiniai sukrenta, jei būna per dauk kepimo miltelių. Bet jei naudojote tiek, kiek parašyta recepte, o man jie nesukrisdavo, tai priežastis ne ta.
Panaikintidėl kepimo laiko - gali būti, kad jūsų formelės didesnės. O šiaip visada reikia atminti vieną taisyklę, jog orkaitės kepa skirtingai, tad kad ir koks laikas būna nurodytas recepte, reikia kepinį pradėti tikrinti anksčiau, ir nenustebti, jei prireiks laiko kelimui daugiau :)
Išbandžiau šiuos keksiukus keletą kartųvir pastebėjsu, kad daug geriau jie iškyla su 30% grietinėle, nei su 35%, su riebesne kaip tik jie sukrenta, įdumba. :/
AtsakytiPanaikintiEvelina, ačiū! Gali būti, kad čia ir yra paslaptis. Man, iškepusiai begalybę keksiukų (na gerai, gal truputį dėl kiekio ir perdėjau), keksiukai sukrito vieną vienintelį kartą - kai kepiau šiuos keksiukus. Kadangi buvo ne pirmas kartas kai juos kepu, buvo visiška mįslė, kodėl taip nutiko.
PanaikintiSukrito ir man :( 2 kart bandziau ir tas pats :( ar naudojate ventiliatoriu ksi kepa jie?
AtsakytiPanaikintiNe, kepu režimu kaitinimas viršus ir apačia.
PanaikintiManau, kad radau atsakyma :) bet reikia isbandyti pirma :) kiausinius su cukrum reikia isplakti ir neperplakti grietineles. O isemus is orkaites po 15min.jus juos padedate su skarda atvesti? Ar kaip darote?
AtsakytiPanaikintina, tikriausiai esminis - neperplakti grietinėlės. Aš šiandien juos kepsiu, žiūrėsiu kaip bus :) Kepiau šiuos keksiukus, ar keksą gal jau 6 kartus, sukrito vieną kartą. Įtariu, kad perplakiau grietinėlę.
PanaikintiJau kepa :)
AtsakytiPanaikintiTešla iš tikrųjų labai skani, tik tokia tąsi man gavosi :) Žiūrėsim, kas gausis :)
Jau ne kartą kepiau šiuos keksiukus ir visda puikiai pavykdavo, kol nepakeičiau orkaitės. Jau dukart naujoj kepiau ir abu kartus jie sukrenta. Gal, kad kepu su vėjeliu, bet įtariu, kad tiesiog gerai neišplaku kiaušinių (grietinėlės tikrai neperplaku).
AtsakytiPanaikintiJei pokytis aiškus, siečiau su juo. Šiaip vėjelis prideda, berods, bent 20 laipsnių karščio, tad keksiukų sukritimą siečiau su tuo. Jei įmanoma, išjunkite ventiliatorių. Aš kepu be jo.
PanaikintiTikrai bandysiu, bet dar norėjau paminėti, kad viduj gaunasi tuščiaviduriai. Tai ir pamaniau papildomai, kad gerai neišplakiau kiaušinių :).
PanaikintiKepdami gražiai iškilo, o ištraukus sukrito, kaip ir daugumai čia.
AtsakytiPanaikinti