Ne per seniausiai valgiau labi skanių kokosinių sausainių. Pirktinių aišku, bet ne apie tai. Ir tiesiog pagalvojau, o kodėl gi man nepabandžius? Mano namuose kokoso drožlių turbūt gyvenime nebuvo, bet čia mažiausia bėda, gi būna pirkti :) Sausainiai gavosi tikrai skanūs. Ne tokie, kokius tada ragavau, bet tikrai skanu. Minkšti viduje. Vienintelis dalykas, kuris užkliuvo, kad mano naudotos kokoso drožlės buvo gana stambios (tuo įsitikinau su vėlesniais kepiniais, radusi gerokai smulkiau malto kokoso), dėl to teko pavargti kramtant. Gali būti, kad dėl stambaus kokoso, sausainiai labiau išskydo, nei norėjosi. Tad, pasirinkus teisingas kokoso drožles, sausainiai būtų kuo nuostabiausi.
Taigi mums reikės:
2 kiaušinių
120 g cukraus (jei dėsite cukraus pudros, sausainiai bus puresni. Dėti tiek pat)
200 g kokoso drožlių
1 VŠ miltų
1 AŠ vanilinio cukraus
Procesas:
- Kiaušinio baltymus atskiriame ir išplakame iki stndžių putų. Kad baltymas gerai plaktųsi, kiaušiniai turi būti šalti.
- Plakant po truputį berti cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinio trynius.
- Suberti kokoso drožles ir miltus.
- Viską gerai išmaišyti.
- Šaukšteliu dėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
- Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. kol gržiai paruduos.
Šaltinis: Neringos blog'as
O kokosu drožlių deti nereikia? :))
AtsakytiPanaikinti;)
Panaikinti