2010 m. spalio 27 d., trečiadienis

Kiaulienos suktinukai su cukinija


Kai jau prapjauni cukiniją, ji tampa vienu iš dažniausių  ingredientų patiekaluose. Šis patiekalas ne išimtis. Mano vyriškio vertinimas: labai skanu, bet jau gaunasi cukinija cukinijuota (čia dėl to, kad cukinija tiek suktinuko viduje, tiek padaže). Beja, tikrai skanu, ir visai ne per daug tos cukinijos.

Taigi, mums reikės:

Kiaulienos kumpio
Cukinijos
Prieskonių
Morkų
1 kiaušinio
1 VŠ Grietinės
Gabalėlio sviesto
1 VŠ pomidorų padažo

Paruošimas:
  1. Kumpį supjaustome plonomis juostelėmis. Aš supjausčiau gana storai, reiks pasitaisyti. Pamušti su mėsos muštuku, kad būtų minkštesnė. Paprieskoninti mėgstmais prieskoniais ir palaikyti bent valandą.
  2. Cukinijos sėklas pašalinti, nulupti odelę ir supjaustyti piršto storio gabalėliais. Pagardinti mėgstamais prieskoniais nepagailint.
  3. Cukinijos gabalėlius apvynioti kumpio juostele. Aš dar sutvirtinau dantų krapštuku. Pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apkepti keptuvėje vartant.
  4. Į puodą įdėti kubeliais pjaustytos cukinijos, morkų. 
  5. Įpilti vandens, sudėti apkeptus suktinukus.
  6. Troškinti apie 20 min. 
  7. Baigiant troškinti įdėti gabalėlį sviesto, po šaukštą grietinės ir pomidorų padažo.
Skanaus!


Šaltinis: Dienraštis Kauno diena

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...