Kai jau prapjauni cukiniją, ji tampa vienu iš dažniausių ingredientų patiekaluose. Šis patiekalas ne išimtis. Mano vyriškio vertinimas: labai skanu, bet jau gaunasi cukinija cukinijuota (čia dėl to, kad cukinija tiek suktinuko viduje, tiek padaže). Beja, tikrai skanu, ir visai ne per daug tos cukinijos.
Taigi, mums reikės:
Kiaulienos kumpio
Cukinijos
Prieskonių
Morkų
1 kiaušinio
1 VŠ Grietinės
Gabalėlio sviesto
1 VŠ pomidorų padažo
Paruošimas:
- Kumpį supjaustome plonomis juostelėmis. Aš supjausčiau gana storai, reiks pasitaisyti. Pamušti su mėsos muštuku, kad būtų minkštesnė. Paprieskoninti mėgstmais prieskoniais ir palaikyti bent valandą.
- Cukinijos sėklas pašalinti, nulupti odelę ir supjaustyti piršto storio gabalėliais. Pagardinti mėgstamais prieskoniais nepagailint.
- Cukinijos gabalėlius apvynioti kumpio juostele. Aš dar sutvirtinau dantų krapštuku. Pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apkepti keptuvėje vartant.
- Į puodą įdėti kubeliais pjaustytos cukinijos, morkų.
- Įpilti vandens, sudėti apkeptus suktinukus.
- Troškinti apie 20 min.
- Baigiant troškinti įdėti gabalėlį sviesto, po šaukštą grietinės ir pomidorų padažo.
Šaltinis: Dienraštis Kauno diena
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą