Kai per SM kolektyvą nuėjo šių sausainių kepimo banga, jai pasidaviau ir aš. Juolab, kad pyragus kepti jau buvo pabodę. Labai skanūs sausainiai, dar skanesni antrą dieną ir vėliau. O ir pagaminami labai greitai ir lengvai.
Taigi mums reikės:
Tešlai:
360 ml miltų
180 ml cukraus
110 g kambario temperatūros sviesto ar margarino
1 kiaušinis
1 AŠ kepimo miltelių
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsneli druskos
Apvoliojimui:
3 VŠ cukraus
2 AŠ cinamono
Procesas:
- Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės.
- Įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir vėl išplakti.
- Miltus, kepimo miltelius bei druską sumaišyti ir suberti į plakinį.Viską gerai išmaišyti.
- Apvoliojimui skirtą cukrų ir cinamoną sumaišyti.
- Rankomis iš tešlos formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, apvolioti juos cukraus cinamono mišinyje, dėti į kepimo skardą ir lengvai suploti. Sausainiai kepdami išsiplės, taigi tarpelius tarp jų reiktų palikti didesnius.
- Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
Šaltinis: Forelles receptai
vau
AtsakytiPanaikintiAtsitiktinai radau si recepta.pabandziau.skanumelis
AtsakytiPanaikinti180ml cukrzud ar gramu?
AtsakytiPanaikinticukraus*
PanaikintiŠiame recepte birūs produktai matuojami ml
Panaikinti