Puslapiai

2010 m. balandžio 28 d., trečiadienis

Kepti varškėčiai


Paprastas atrodo dalykas, bet ir čia kai kepiau, naršiau intermete ieškodama recepto, taigi užsirašau dėl viso pikto.

Taigi mums reikės:
400 g varškės (geriau liesos)
2 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
0,5 AŠ kepimo miltelių (pati susigalvojau)
1-2 VŠ cukraus
Druskos
Aliejaus kepimui

Paruošimas:
Į ištrintą varškę įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską, cukrų ir gerai viską išsukti. Aš iš tingumo tiesiog dėjau į keptuvę ir kepiau. Kai kuriuose receptuose radau, kad reikia ant miltais pabarstytos lentos dėti po šaukštą tešlos, daryti apvalius paplotėlius ir kepti. 

Kai kepiau varškėčius antrą kartą įdėjau daugiau miltų, o gal pirmą kartą mažiau, ir tešla gavosi gerokai tirštesnė. Tai aš susišlapinusi rankas formavau blynelius. Miltuoti papildomai nenorėjau, kad nebūtų per kieti. Tiesą sakant pirmasis variantas man skanesnis.


Reikės išbandyti šitą ir šitą keptų varškėčių recepto variantą.

Paryžietiškas obuolių pyragas


Man patys pačiausi pyragai – obuolių. Išeinant ilgų atostogų kolegos man padovanojo knygą – Žurnalo Mano Namai receptai - Obuolių pyragai. Na gal ne knygą – knygelę J taigi vienas receptas iš jos. Beje, labai skanus sultingas pyragas ir labai nesudėtingas.

Taigi mums reikės:
1-1,5 (210 g) stiklinės miltų
0,5 (200 g) stiklinės cukraus
1,5 AŠ kepimo miltelių (knygoje nurodyta 1 VŠ bet aš nepatikėjau...)
Žiupsnelis druskos
1 AŠ vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
3 VŠ aliejaus (vėlgi knygoje nurodyta 3 AŠ, bet aš ir vėl nepatikėjau...)
0,5 stiklinės pieno
800 g obuolių

Ant viršaus
2-3 VŠ cukraus
1 kiaušinis
50 g sviesto

Procesas:
  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. Sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.
  3. Įmušame kiaušinius, įpilame aliejųš ir pieną.
  4. Obuolius nulupame, supjaustom skiltelėmis (aš tarkuoju su ta tarkos puse, kur ilgi plyšiai J) ir įmaišome į tešlą.
  5. Supilame į kepimo formą (manoji 26 cm skersmens silikoninė.) Jei forma ne silikoninė, ją reikėtų patepti sviestu, kad pyragas neprisviltų prie formos.
  6. Kepame apie 30 – 35 minutes.
  7. Iš cukraus, kiaušinio ir tirpinto sviesto pasiruošiame užpilą.
  8. Užpilame ant pyrago ir kepame dar 8 minutes.

Knyga rekomenduoja ištraukus iš orkaitės palaukti 10 min. ir tada patiekti J

Čenakai

Jau kelis kartus eksperimentavau šia tema, ir turiu paskayti, kad šis kartas buvo net laaaabai nusisekęs. Iš pateiktų ingredientų man gavosi keturi kupini čenakų indeliai.

Taigi, mums reikės:
0,5 kg kiaulienos sprandinės
1 didelis svogūnas
2 morkos
3 bulvės
4 skiltelės česnakų
2 VŠ majonezo
Prieskoniai: vegeta, juodieji, kvepiantieji pipirai, druska, krapai, peletrūnai

Paruošimas:
  1. Sprandinę supjaustome, paprieskoniname ir sumaišę su majonezu paliekame marinuotis, geriausiai per naktį, man šį kartą marinavosi pusantros paros.
  2. Pakepinam susmulkintus svogūnus, sudedame sprandinę ir lengvai apkepam.
  3. Į čenakus sudedam mėsą, supjaustytas morkas, po supjaustytą skiltelę česnako, bulves ant viršaus.
  4. Įdedam į kiekvieną indą druskos ir kitus prieskonius.
  5. Įpilame į indelius vandens (kad neapsemtų mūsų gėrybių, nes kitaip išbėgs).
  6. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių.
  7. Dedame čenakus į orkaitę ir kepam pusvalandį, vėliau sumažinam temperatūrą iki 150 laipsnių ir pakepam dar 20 min.
  8. Valgant galima pasigardinti grietine.
  9. Kadangi šis patiekalas suprantamas kaip paprastas, tai mėsos ir svogūnų teoriškai kepinti prieš tai ir nereikėtų, kitą kartą išbandysiu tokį variantą. Tokiu atveju visą reikalą kepčiau 220 laipsnių temperatūroje visą valandą ir išjungus dar leisčiau pastovėti 10 min.
Skanaus!


Netikras zuikis


Šį receptą radau čia. Nuostabiai skanus ir paprastas patiekalas, juo labiau, kad jį galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą (mes dedam ant juodos duonos, čiumpam agurką ir mėgaujamės).

Taigi mums reikės:
1 kg maltos kiaulienos
Apie 200 g šoninės
1 didelis svogūnas
2 morkos
1 obuolys, sutarkuotas su visa oda
3 kiaušiniai
2 saujos džiūvėsėlių
5 pievagrybiai (galima dėti, galima nedėti, skonio reikalas, man skanu)
Prieskoniai: čiobreliai, juodieji, kvepiantieji pipirai, druska

Paruošimas:
  1. Šoninę supjaustome ir pakepiname.
  2. Įdedame smulkiai supjaustytą svogūną, vėliau sutarkuotą morką, supjaustytus pievagrybius, sutarkuotą obuolį.
  3. Atvėsusius troškintus ingredientus sumaišome su kiauliena, kiaušiniais, džiūvėsėliais ir prieskoniais.
  4. Iš gautos masės suformuojame kepalėlį (kažkur skaičiau, kad reikia vis trinktelti į stalą, kad nebūtų oro tarpų). Aš dar į vidurį, kaip siurprizą įspraudžiau nesmulkintą pievagrybį. Taip pat trimis pirštais įspaudžiame skylutes, kad vidurys keptų ir sultys turėtų kaip vaikščiot.
  5. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
  6. Kepti uždengtą folija, arba inde su dangčiu pusvalandį, vėliau nudengti ir kepti 15 min. ir dar 15 minučių įjungus grilio funkciją.
  7. Valgant karštą labai skanu padažas su pievagrybiais (svogūnas, pievagrybiai, grietinėlė).
Skanaus!

2010 m. balandžio 23 d., penktadienis

Drėgnas šokoladinis pyragas







Na štai, pirmąjį savo blog'o įrašą paskirsiu šokoladinio pyrago receptui, kurį originaliai radaučia. Keisti nieko nekeičiau, netgi viską matavau puodeliais, nors man toks dozavimo būdas nepriimtinas. Bet šiuo atveju buvo paprasta, nes visi produktai buvo lengvai pamatuojami tokiu būdu :)
Beja, mano brangusis įvertino šį pyragą kaip skaniausią mano keptą ever :)

Taigi mums reikės:
2 puodelių cukraus ,
1,75 puod. miltų,
1 puodelio kakavos miltelių,
1,5 AŠ kepimo miltelių,
1 AŠ sodos,
1 AŠ druskos,
2 kiaušinių,
1 puodelio pieno,
0,5 puodelio aliejaus,
vanilės ekstrakto,
1 puodelio verdančio vandens.
Mano puodelis 250 ml.
Procesas:
  1. Visus sausus produktus sumaišome dubenyje.
  2. Supilame išplaktus kiaušinius, pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą ir labai gerai išmaišom.
  3. Supilame verdančio vandens puodelį, išmaišome.
  4. Pilame į formą (mano forma apvali, 26 cm skersmens).
  5. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. (patikrinti ar medinis pagaliukas nebesivelia tešla). Būtina sekti pabaigoje, kad pyragas kad neperkeptų, nes jis originaliai gaunasi labai drėgnas, perkepus - efektas pradingsta.
Skanaus!


P.S. Kad pyragas būtų puresnis ir aromatingesnis galima įdėti pora šaukštų brendžio, o taip pat įtarkuoti apelsino žievelės, įberti žiupsnelį malto imbiero, kuris paskanins pyragą.