2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su cukinijomis ir šonine


Dar vienas Virtuvės mitų griovėjų receptas, puikiai tinkantis kaip užkandis ar kaip alternatyva greitai paruošiamai vakarienei. Esminis patarimas: šoninę pjaustykite itin plonai! Aš buvau kiek nerūpestinga ir atsaini, todėl man buvo kiek per riebu ir per sūru. Beja, knygoje prie ingredientų parašyta, jog naudoti karšto rūkymo šoninę, o kitame puslapyje parašyta, kad geriau nenaudoti karšto rūkymo, nes ji sūri : ) Aš sakau, kad naudoti galite ir karšto rūkymo, bet plonai plonai supjaustytą :)

Taigi, mums reikės:
250g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 žalios jaunos cukinijos
100 g fermentinio sūrio
120 g karštai rūkytos šoninės (labai plonai supjaustytos)
2-3 šakelės šviežių čiobrelių (pamiršau)
1 kiaušinio
pipirų

Paruošimas:
  1. Tešlą atšildome pagal nurodymus ant pakelio.
  2. Sluoksniais sudedame bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, plonai supjaustytą šoninę ir sūrį.
  3. Pabarstome čiobreliais ir pipirais.
  4. Susukame viską į rutinėlį, supjaustome ~2 cm storio griežinėliais ir išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Jei norime atskirų pyragėlių, dėliojame geroku atstumu vieną nuo kito.
  5. Patepame plaktu kiaušiniu.
  6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
Skanaus!


P.S. Vietoje šoninės galima naudoti plonai pamuštą vištienos krūtinėlę, prieš tai ją pabarsčius druska ir pipirais. Mėsos galima ir visai nedėti.

Šaltinis: Virtuvės mitų griovėjų knyga "7 ingredientai"

6 komentarai:

  1. Vilma, todėl aš dažniausiai ir darau taip ką turiu ir kokį turiu:) Nuotraukos tavo tokios skanios, kad negaliu...o aš prisierku knygų, bet vis tiek viską po savam darau...dabar vėl dvi kilogramines knygas parsivilkau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Už komplimentus tai ačių! Patenkinta sėdžiu iki negaliu :)
      O dėl receptų, tai man kaip kada, bet dar dažnai darau pagal receptą ir improvizuoju tada, kai ko nors neturiu, o pirkti neketinu, arba nėra kada :)
      Kai prisimenu save prieš 3 metus, kai pradėjau šį blog'ą ir karjerą virtuvėje, tai dabar jau oho kaip patobulėjau ir išdrąsėjau. Bet iki visiškos laisvės ir pasitikėjimo tai dar trūksta man - trūksta :)

      Panaikinti
  2. liuks! liuks liuks! nuotraukos itikinancios, kepsim !

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sėdžiu sau išsišiepus iki ausų, paskaičius tokius komentarus :) Ačiū! :)

      Panaikinti
  3. Labai gražiai atrodo. Bandysiu ir aš, tik su vištienos krūtinėle :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! :)
      Aš manau, kad su vištienos krūtinėle būtų skaniau :) tik tą kartą jos neturėjau po ranka. Bet patiekalo paprastumas ir geras rezultatas mane dar paskatins išbandyti ir su vištiena :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...