2022 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Lėtai su kopūstais troškintos anties kulšelės

 

Mūsų šeimos nauja meilė - antiena. Pats pačiausias ir šventiškiausias patiekalas - kepta anties krūtinėlė. Kepta antis jau tapo šv. Kalėdų tradicija. 
Vieno PC reklaminiam leidiny nusižiūrėjau ne vieną naują antienos receptą. Vienas iš jų - anties šlaunelių. Vieno apsipirkimo metu nusipirkau šlaunelių galvodama, kad namie turiu visko ko reikia, bet grįžusi pamačiau, kad turiu tik ančių šlaunelių, tad antras pasirinkimas be jokios konkurencijos - antiena su raugintais kopūstais. Ir, aišku, neapsirikau! Fantastika! Nuostabu!


Taigi, mums reikės:
Kulšelėms:
4 ančių kulšelių
2 VŠ tirpinto sviesto (naudojau ghi
4 česnako skiltelių, tarkuotų
1 AŠ džiovintų čiobrelių
1/2 VŠ druskos
1/2 AŠ malto imbiero
1/4 AŠ maltų gvazdikėlių (neturėjau, nedėjau)
1/2 AŠ tarkuoto muskato riešuto
1 AŠ maltų baltųjų pipirų (neturėjau, nedėjau)
2 lauro lapų (smulkiai sulaužyti)

Kopūstams:
1 didelio svogūno
2 česnako ksiltelių
500 g raugintų kopūstų
300 ml sultinio
2 lauro lapų
10 juodų pipirų žirnelių
žiupsnio kmynų (nenaudojau)

Paruošimas:
  1. Peržiūrime kulšeles, pašaliame visas plunksnas ir padaigus, nussausiname.
  2. Sumaišome kulšelėms skirtus priskonius su sviestu ir ištriname kulšeles. Paliekame marinuotis per naktį.
  3. Įkaitiname keptuvę (aš naudojau ketaus indą, kuriame ir ir troškinau) ant vidutinės kaitros. Dedame kulšeles odele žemyn ir kepame apie 3 minutes. Apverčiame ir kepame dar pora minučių. Išimame ir atidedame.
  4. Keptuvėje likusiuose riebaluose apkepame svogūną ir česnaką.
  5. Kepimo inde sumaišome apkepintus svogūnus, kopūstus, , lauro lapelius, pipirų žirnelius, kmynus. Užpilame sultiniu. Ant viršaus sudėlijame anties kulšeles.Jų sultinys neturi apsemti.
  6. Kepimo indą sandariai uždengiame folija. Aš savo ketaus indą uždengiu kepimo popieriaus lapu, tada dengiu dangčiu.
  7. Kepame iki 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. 
  8. Po dviejų valandų temperarūrą pakeliame iki 180 laipsnių ir dar kepame 30 minučių. 
  9. Indą nudengiame, kulšeles aplaistome susidariusiommis sultimis ir kepame dar 15 minučių, kol odelė skaniai apskrus.
  10. Patiekiame su orkaitėje keptomis bulvėmis.
Skanaus!




Po šio patiekalo antienos taukų neliks, jie nuostabiai skaniai susigers į kpūstus, tačiau, jei kada kepsite anties krūtinėlę, surinkite taukus ir panaudokite juos kepdami bulves - dieviškas rezultatas!



Šaltinis: Mukatanas




Prieš 1 metus: Lazanijos sriuba

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...