Šis džiovintų vaisių ir uogų kompotas - šildantis, kvapnus, sodrus gėrimas - mano pernykštis atradimas. Viriau jį praėjusioms šv. Kūčioms. Kvepiantis prieskoniais ir klampus, nors gardus ir šaltas, tačiau pašildytas sušildo tike kūną, tiek mintis.
Taigi, mums reikės (~2,5 l kompoto):
500 g įvairių džiovintų vaisių (slyvų, obuolių, kriaušių, razinų, spanguolių)
1 anyžiaus žvaigždutės
1-3 cinamono lazdelių
2-3 kardamono sėklų
1/2 AŠ gvazdikėlių
2-3 VŠ cukraus (arba pagal skonį)
2 1/2 l vandens
Paruošimas:
- Džiovintus vaisius perliejame karštu vandeniu ir nuskalaujame.
- Berime vaisius, prieskonius į didelį puodą, užpilame šaltu vandeniu ir ant nedidelės kaitros verdame 35-45 minutes. Vandeniui užvirus nugraibome susidariusias putas.
- Išjungus ugnį kompotą pasaldiname pagal skonį ir paliekame uždengtą visiškai atvėsti. Jei nesate prieskonių mėgėjai, kaip mano šeima, išgraibykite prieskonius prieš paliekant kompotą atvėsti.
Skanaus!
Prieš 1 metus: Minkšti meduoliai (brandinama meduolių tešla)
Prieš 2 metus: Marokietiškai troškinta vištiena
Prieš 3 metus: (Ne)paprastas obuolių pyragas su grietine
Prieš 4 metus: Porų, bulvių ir krapų sriuba
Prieš 5 metus: Vištienos, moliūgo, obuolių ir porų troškinys
Prieš 6 metus: Makaronų kriauklės su paukštiena
Prieš 7 metus: Avokado salotos su krevetėmis
Prieš 6 metus: Makaronų kriauklės su paukštiena
Prieš 7 metus: Avokado salotos su krevetėmis
Labai Tau ačiū - mano pentadienis prasideda kaip ant sparnų :) Koks geras jausmas, kai su Tavimi pasidalina receptu, tada Tu pasidalini, o tada jis keliauja toliau ir užkariauja kitų širdis :) Ačiū, aciū! Mukatanas
AtsakytiPanaikintiTai Tau ačiū už šį receptą! Nesitikėjau, kad bus taip skanu, ir taip kaifuosiu jį gerdama :)
Panaikinti